Subota, 10 Veljača 2018 16:30

FOTO Sutkinja Maja Šupe i Tomo Horvatinčić Krnjo i Krnjica na brodaričkim maškarama

Napisala: 
FOTO Sutkinja Maja Šupe i  Tomo Horvatinčić Krnjo i Krnjica na brodaričkim maškarama

Tradicionalno se karneval na Brodarici održava subotu prije pokladnog utorak, a Brodaričani se potrude s maskama biti vrlo aktualni. Tako je i ove godine. Krnjo i Krnjica su Horvatinčić i sutkinja Maja Šupe koja ga je oslobodila krivnje za ubojstvo dvoje talijanskih nautičara. Njihove maske  stajale su na bordu nazvanom „Palača pravde“, a vukli su ga zatvorenici. Organizatori se nisu trudili biti dvosmisleni već su Krnju i Krnjicu napravili vrlo vjerno. Horvatinčić je u ruci su držao snopove eura. U pokladnoj povorci našlo se mjesta i za suosjećanje sa Slavonijom ih koje mladi masovno iseljavaju i koja postaje sve siromašnija pa su dvije maske predstavljale upravo takvu Slavoniju.

Pokladna povorka prošla je cijelom Brodaricom do pristaništa za Krapanj, potom su obišli  taj otok i vratili se na pristanište na kojem su zapalili Krnju i Krnjicu.

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!