Datum objave: 04. Veljača 2018

Šibenik i D marin bili su domaćini prve regate ovogodišnje Hrvatske jedriličarske lige

Diana Ferić
Diana Ferić

Prva kvalifikacijska regata Hrvatske jedriličarska lige namijenjene isključivo klubovima i timovima održana je ovog vikenda u šibenskoj luci, a orgnaizirala ju je D marin mandalina u suradnji s WAVE Sailing Centre. Sudjelovala je i ekipa JK Vala u sastavu Martin Petković, Juraj Radačić, Marin Desabota i Luka Piasevoli kao spoj mladosti i iskustva.

 

Vrijeme, pogotovo slab vjetar nije im išlo na ruku, ali zato se moglo uživati u pogledu na jedrilice koje su klizile morem u šibenskom zaljevu.


U prvoj sezoni, osam posada borit će se za titulu najbolje posade, a pobjednik će dobiti pravo nastupa na Champions League 2019 i mogućnost natjecanja za titulu World Best Club of the Year. Prva kvalifikacijska regata održat će se 3. i 4. veljače, a druga 12. i 13. svibnja 2018. godine. Veliko finale na rasporedu je od 9. – 10. lipnja 2018.

 

U veljači započinje i prva regata European Match Race Toura. Otvaranje European Match Race Toura u Šibeniku će, od 16. – 18. veljače 2018., okupiti 10 najboljih match race posada. Šibenik Youth Match Race Trophy održat će se 9. i 10. rujna 2018. i omogućiti mladim posadama da se okušaju u ovoj svjetski priznatoj disciplini. Open Croatian Match Race Championship na rasporedu je od 16. – 18. studenoga 2018., a dvije najbolje posade dobit će Wild Card za European Match Race 2019.

 

Marina D-Marin Mandalina odabrana je za domaćina prve utrke sedme sezone TP52 SUPER SERIES, najboljeg svjetskog natjecanja jednotrupaca, koja će u Hrvatsku dovesti oko 500 sudionika iz više od 20 zemalja, među njima i veliki broj sadašnjih i bivših olimpijskih prvaka, kao i pobjednika najznačajnijih svjetskih regata, poput Americas Cupa. Regata će se održati u vodama oko Šibenika od 22. – 27. svibnja 2018. godine.
 

FOTO:Ante Baranić

Iz kategorije: Vijesti