Datum objave: 23. Siječanj 2018

CONVENTA 2018.: Grad Šibenik i „Solaris“ na sajmu kongresnog turizma u Ljubljani

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici Grada Šibenika, Turističke zajednice grada Šibenika, JU Tvrđava kulture, Amadria Parka u sklopu kojeg djeluju hoteli Solaris NP Krka i brojni šibenski novinari otputovali su danas u Ljubljenu, na sajam kongresnog turizma Conventa koji se održava 23. do 25. siječnja ove godine. Grad Šibenik i njegove ustanove su ove godine partneri na tom sajmu.

Conventa je međunarodni kongresni sajam na kojem zemlje jugoistočne Evrope predstavljaju destinacije i hotele zainteresiranima za organizaciju različitih poslovnih skupova. Conventa je susret ponude i potražnje za uslugama organizacije događaja i sastanaka. Tijekom te dvodnevne manifestacije predstavit će se oko 150 najvažnijih hotela, kongresnih centara, prostora za posebne događaje, cateringa te drugih pružatelja usluga iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije, Italije , Bugarske, Albanije, Rumunje i Turske,a bit će dodijeljene i nagrade najboljim kongresnim centrima.


Conventa je o međunarodni kongresnom sajmu u sklopu kojeg zemlje jugoistočne Europe predstavljaju destinacije i hotele zainteresiranima za organizaciju različitih poslovnih skupova. Cilj suradnje i predstavljanja na specijaliziranom sajmu je pozicioniranje grada Šibenika kao cjelogodišnje destinacije te nove kongresne destinacije u Hrvatskoj.


Zahvaljujući obnovi kulturne baštine, posebice revitalizaciji tvrđava i razvoju novih sadržaja te stalnom ulaganju u podizanje kvalitete usluge i smještaja, Šibenik je proteklih nekoliko godina doživio snažan turistički uzlet.
U sklopu posjeta Ljubljani, u srijedu 24. siječnja 2018. godine, gradonačelnik Željko Burić susret će se s gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.


Otvaranjem Konvencijskog centra u hotelskom naselju „Solaris“, najvećeg i najmodernijeg konvencijskog centra u Hrvatskoj, Šibenik je postao i novo odredište za kongrese, izložbe i slične velike događaje. Uz strateški i održivi razvoj turističkih sadržaja, zajednički nastup ključnih institucija, ustanova i najvećeg pružatelja turističkih usluga u Šibeniku, još je jedan korak prema pretvaranju Šibenika u cjelogodišnju destinaciju.
 

Iz kategorije: Vijesti