Datum objave: 13. Siječanj 2018

IMA SE MOŽE SE: Trešnje na zagrebačkom Docu 250, a riga 60 do 80 kn/kg

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani su vjerovali da kupujući žižule po 60 kuna za kilogram guštaju u najskupljem voću, ali ih je u potrošačku depresiju bacila vijest da Zagrepčani uredno plaćaju trešnje četiri puta više pa i prekoviše od toga, punih 250 kuna.

Priču o trešnjama po 250 kuna provalio je „Večernji list“, a izazvala je toliko zanimanje u hrvatskoj javnosti da uredno konkurira Europskom rukometnom prvenstvu. Trešnje koje se prodaju u Zagrebu u Hrvatsku stižu iz Čilea gdje je upravo počela berba tog slasnog proljetnog voća pa cijena i ne čudi toliko koliko čude informacije da ih se kupuje bez previše pitanja o cijeni. Više od trešanja koje se prodaju po cijeni nakita čudi vijest da je na zagrebačkim tržnicama zahvaljujući neuobičajeno toplom vremenu bogata ponuda svježe mlade rige i matovilca iz domaćih hrvatskih vrtova, a da im je cijena, prava sitnica, 60 do 80 kuna za kilogram. Prodavači se čude čuđenju novinara jer je njima normalno da se riga i matovilac ne kupuju na kilograme nego po 10 do 15 dekagrama, najviše „kvarat“ pa onda to i ne izgleda tako monstruozno skupom. Ipak iz dalmatinske perspektive bizarno je platiti kilogram rige koliko i litru maslinova ulja.
No, dakle, glede i unatoč, ima se, može se. Naravno, kako tko i kako gdje. Za koliko je ono veća prosječna plaća u Zagrebu nego u Šibeniku? Molim? Glasnije malo, ne čuje se dobro.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/zagreb/u-dva-dana-prodam-1-kg-tresanja-po-250-kuna-1219675
 

Iz kategorije: Vijesti