Datum objave: 01. Siječanj 2018

Osmorica hrabrih mušketira okupala se danas na Banju u društvu Plamenaca i jednog psa

Diana Ferić
Diana Ferić

"Sritna nova Šibeniče“ uzviknula su, ulazeći u more, zapravo u boćatu vodu osmorica hrabrih kupača koji su se odazvali ovogodišnjem, već tradicionalnom kupanju na Banju prvog dana nove godine. Društvo im je pravio i jedan psić. Bio je to zaista hrabri čin s obzirom na to da je bilo oblačno vrijeme uz neugodan levanat i kišicu , a temperatura vode je bila samo 8 stupnjeva. Brojni Šibenčani došli su ih bodriti obučeni u tople jakne i zamotani u šalove i kape, kao sušta suprotnost kupačima koji su stajala na plaži u kupaćim gaćicama kao da je ljeto. Među kupačima bili su, kao i svake godine šezdesetpetogodišnji Ivo Lokas te Nikša Ercegović – Đugum, koji je pozirao s Plamencem. Prema zamisli organizatora tog novogodišnjeg kupanja Zorana Lučića Luce  na plaži su se našli Plamenci  koji su proteklog ljeta bili hit na hrvatskim plažama i primjer nerazumljivog konzumerizma. Čin ulaska u hladno more bio je, kao i svake gdoine, popraćen zvucima klasične glazbe, ovog puta uz violinu koji je svirala nadarena Lucija Perina.

„Ovo je zapravo sve zabavno i nastavak slavlja koje smo počeli sinoć“, kazao je jedna od mlađih kupača dok je Đugum podsjetio da se prvog dana nove godine kupaju zbog zdravlja, ali i svog Šibenik, ulazeći tako na lijep i neobičan način u novu godinu.

Bilo je najavljeno da će ove godine biti rekordan broj kupača, njih 22,a ali većina je očito odustala zbog iznimno loših vremenskih prilika.

Iz kategorije: Vijesti