Datum objave: 22. Prosinac 2017

Šibenski ugostitelji podijelili 1000 porcija bakalara pjevajući sugrađanima božićne pjesme

Diana Ferić
Diana Ferić

Tisuću porcija bakalara podijelili su danas Šibenčanima Udruženje obrtnika Šibenik i Obrtnička komora Šibensko – kninske županije, a skuhali su ga članovi Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika UO Šibenik.

Obrtnicu su svoje sugrađane i goste Šibenika darivali i pogostili na predivan, do sada neviđen način, pjevajući im najljepše božićne pjesme. Bakalar bjanko s krumpirima i maništrom bio je vrhunski. Doslovno za prste polizati, a bilo ga je toliko da je doteklo i za obilne dodatne porcije. Nitko nije ostao bez svog pijata delicije koja miomirisima ukrsila šibensko blagdansko ozračje.

U moru dobre volje, dobrote i ljubavi koju su Udruženje obrtnika Šibenik, Obrtnička komora Šibensko – kninske županije i Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika iskazali svojim sugrađanima, potpuno je nevažan, ali je uvijek zanimljiv podatak da je za pripremu bakalara koji je ove godine uspio tako da ga se ne bi postidjela ni slavna zagrebačka „Esplanada“, utrošeno 100 kilograma bakalara i 300 kilograma krumpira, tridesetak kilograma kapule, barilo maslinova ulja ni poneki škip soli i začina.

Osim toga UO Šibenik, OK Šibensko – kninske županije i Ceh ugostitelja danas su pripremili bakalar korisnike Pučke kuhinje šibenskog Caritasa i korisnike Pučke kuhinje Caritasa u Kninu.

Tradicija božićnog bakalara pripremanoj u čuvenoj šibenskoj mega padeli traje od 2003. godine. Udruženje obrtnika i ugostitelji okupljeni u svom cehu u pripremu ulažu nevjerojatno puno rada i ljubavi. Završno kuhanje bakalara na Poljani pored kazališta, samo je kraj višednevnih priprema pa je čestitka koju je, prije nego su se vrijedni ugostitelji predvođeni dogradonačelnikom Paškom Rakićem mašili kaciole i počeli dijeliti bakalar, u ime svih šibenskih obrtnika sugrađanima uputio Joso Smolić, predsjednik OK Šibensko – kninske županije bila nešto najljepše i najiskrenije što se moglo poželjeti u ove blage, svečane božićne dane.

Kapu dolje i dubok naklon zaslužuje i odlazak ekipe Udruženja obrtnika Šibenik, Ceha ugostitelja i Obrtničke komore Šibensko – kninske županije u Knin gdje će sutra ujutro građane Knina u suradnji s Udruženjem obrtnika Knin pogostiti s 1000 porcija božićnog rižota od plodova mora!

 

Iz kategorije: Vijesti