Datum objave: 05. Prosinac 2017

Grad Šibenik zapošljava 145 osoba, za oko 2 000 kuna mjesečno na uređenju putova

Diana Ferić
Diana Ferić

Posredstvom Programa korištenja mjere javnih radova u Gradskoj vijećnici danas su potpisani ugovori s 145 osoba koje Grad Šibenik zapošljava na određeno vrijeme na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara.

„Grad Šibenik ovaj program provodi već nekoliko godina u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanjem. Zbog specifičnosti ovogodišnjih mjera usmjerenih na protupožarnu zaštitu i specifične mogućnosti zapošljavanja, ovaj put smo motivirali i uključili u projekt dobrovoljna vatrogasna društva i neprofitne organizacije koje djeluju na administrativnom području grada Šibenika. Projekt je višestruko koristan jer daje nezaposlenim osobama, psihofizički spremnim za ovu vrstu rada, mogućnost za šestomjesečnim ostvarivanjem prihoda te će istovremeno prevenirati i ublažiti nemile scene vatrenih stihija koje su nas, nažalost, pratile prošlog ljeta. Obzirom na silnu administraciju koju smo trebali odraditi u vrlo kratko vrijeme, Grad Šibenik se involvirao u zapošljavanje nezaposlenih osoba i iznad svojih mogućnosti.“, kazao je prilikom potpisivanja ugovora zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

U sklopu javnih radova, 145 osoba radit će tijekom šest mjeseci na poslovima sanacije nerazvrstanih cesta, čišćenja drveća i niskog raslinja, saniranja divljih odlagališta otpada, održavanja poljskih putova, pomoći pri izradi protupožarnih prosjeka i putova, čišćenju i održavanju rubnih pojaseva uz javne prometnice i željezničke pruge, te ostale preventivne radove planirane godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara.

Zaposlenicima su osigurani minimalna mjesečna bruto plaća u iznosu od 3.839,47 kuna, 1200 kn božićnice, dar za djecu u iznosu 500 kn i troškovi putovanja koje financira Hrvatski zavod za zapošljavanje te edukacija zaštite na radu, dok će Grad Šibenik osigurati radne strojeve i alate te potrebnu zaštitnu opremu, obuću i odjeću.

 

Iz kategorije: Vijesti