Datum objave: 28. Studeni 2017

Zahvaljujući Čedi Paiću sudionice 25. "Božićnih čarolija" dobit će na poklon 100 pari novih cipelica

Diana Ferić
Diana Ferić

Obilježavanju 25. rođendana jedne od najstarijih blagdanskih manifestacija u Hrvatskoj, šibenskih "Božićnih čarolija" priključio se, na sebi svojstven način, Čedo Paić, sportaš, osvjedočeni humanitarac i slikar, Šibenčanin s nizozemskom adresom koji je ove godine dobio i Grb Grada Šibenika. Poklonio je, na inicijativu pokretača "Božićnih čarolija" Željka Koloper Keke i Željka Petreša 100 pari cipela za djevojčice lošijeg imovinskog stanja.


„Evo se približava 25 godišnjica Božićnih čarolija u Šibeniku koje su prvi put održane ratne 1993 i jedna su od najstarijih blagdanskih manifestacija u Hrvatskoj te u povodu tog događaja doniram šibenskim curicama 100 pari cipelica broja 36 /37 koje će se preuzeti u Šibeniku, a uz pomoć amsterdamske linije Semi Tours će biti dostavljene ovog tjedna. Kao glavne inicijatore i organizatore ove jubilarne proslave moram spomenuti gospodu Keku Koloper i Željka Petreša“, napisao je na svom Facebook profilu Čedo Paić.

I pošiljka je već stigla u Šibenik, kako doznajemo od Željka Koloper Keke.

 

"To je još jedna dokaz za Čedo Paić s posebnom pažnjom prati događanja namijenjena najmlađima i ostalim osjetljivim kategorijama. Prateći dugi niz godina manifestaciju "Božićne čarolije" povodom jubilarnog 25. og izdanja odlučio je nagraditi djecu sudionike programa.U HNK u Šibeniku bit će organizirana tradicionalna svečana priredba "Božićnih čarolija" na kojoj će svaka od šibenskih udruga, koja će imati u programu svoje izvođače dobiti po desetak pari novih tvorničkih cipelica", kazao nam je Željko Koloper Keke.

 

 

Čedo Paić je slikar, atletski trener, biciklist, bivši maratonac i triatlonac koji nije ostao imun na činjenicu da se punih 25 godina u Šibeniku na životu uspjela održati blagdanska manifestacija namijenjena prvenstveno najmlađima a i njihovim roditeljima.

25. "Božićne čarolije" počinju 5. prosinca 2017. prigodnom izložbom fotografija u gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" s početkom u 19 sati.

Manifestacija će završiti 22. prosinca 2017. u crkvi sv. Frane prigodnim Božićnim koncertom Gradskog komornog orkestra

Iz kategorije: Vijesti