Datum objave: 20. Listopad 2017

Poznati Draženov narančasti Šibenkin košarkaški dres izvješen na zgradu gradske uprave

Diana Ferić
Diana Ferić

Košarkaški dres dimenzija 7 X 5 metara, verzija najpopularnijeg Draženovog dresa iz vremena dok je igrao za Šibenku izvješen je danas na zgradu gradske uprave u Šibeniku u povodu obilježavanja Draženovog rođendana. Dres je izradila poznata šibenska modna kreatorica Karmen Herceg, a ideju je podržala i Draženova Biserka Petrović.


„Svake godine nastojimo obogatiti sadržaje kojima prigodno obilježavamo dvije obljetnice- Draženov rođendan i na žalost, obljetnicu njegove smrti. Dražen je simbol Šibenika i želja nam je da sjećanje na njegov uspjeh, entuzijazam i profesionalnost prenosimo mladim naraštajima te da se i oni ponose našim 'malim s Baldekina'“, rekao je tom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Program obilježavanja 53. rođendana Dražena Petrovića započet će u subotu, 21.listopada košarkaškim turnirom „Sjećanje na Dražena“ koji će se paralelno odigravati u dvoranama OŠ Petra Krešimira IV i OŠ Vidici.

U 9,30 sati bit će označen start dječje utrke koja će se odvijati na šibenskoj rivi, a u spomen na Dražena održat će se i atletske utrke „Šibenskih deset“ i „Draženova četvorka“ sa startom u 11 sati, odnosno u 12,30 sati sa šibenske rive.

U nedjelju, 22. listopada kod spomenika Dražena Petrovića s početkom u 9,30 sati bit će položeno cvijeće u spomen na našeg košarkaškog virtuoza, a u prigodnom programu nastupit će i učenici OŠ Juraj Šižgorić te klapa Bunari.

Obilježavanje rođendana Dražena Petrovića organiziraju Grad Šibenik, TZ Grada Šibenika i OKK Dražen Petrović, a pozivaju se i svi naši sugrađani da se odazovu manifestacijama i ožive uspomenu na Dražena.

 

 

Iz kategorije: Vijesti