Datum objave: 02. Listopad 2017

Inovator Bojan Cinotti za svoj "marine dron" nagrađen i na Nautičkom sajmu u Rijeci

Diana Ferić
Diana Ferić

Još jedno veliko priznanje za svoj marine dron dobio je šibenski inovator Bojan Cinotti, član Društva inovatora "Faust Vrančić" i to Zlatni kompas na velikom nautičkom sajmu, Nauticshow u Rijeci koji je održan proteklog vikenda.

„Proteklog vikenda smo bili gosti jednog od naših jakih nautičkih sajmova, kao izlagači inovatorskog društva Faust Vrančić iz Šibenika, na poziv Zajednice tehničke kulture Rijeka. Bio je stotinjak izlagača, a samo je nas dvanaestero dobilo „Zlatni kompas“. Marine Dron V2 je odradio brojne prezentacije u tri dana sajma kao i podvodno i nadvodna snimanja . Drago mi je je što je dron odradio odličan posao bez greške i ovo je projekt koji ima budućnost“, kaže Bojan Cinotti..

 

"Marine dron" je mini plovilu na daljinski pogon,a na sebe može priključiti kameru ili boce za ronioce pa može imato nit primjena u gospodarstvu i u kriznim situacijama.


'Zlatni kompas' samo je jedna od brojnih nagrada koje je posljednje dvije godine Cinotti dobio za svoj dron i druge izume. Zapravo, na kojem je god sajmu nastupio osvoio je neku od nagrada.
 

Iz kategorije: Vijesti