Subota, 23 Rujan 2017 07:26

MDF U DOMOVINSKOM RATU: Dođi, vidi, prepoznaj se i ispričaj priču o sebi i hrabrom šibenskom festivalu

Napisala: 
MDF U DOMOVINSKOM RATU: Dođi, vidi, prepoznaj se i ispričaj priču o sebi i hrabrom šibenskom festivalu

Udruga "Volim Šibenik" Državni arhiv u Šibeniku i Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" poziva Šibenčanke i Šibenčane da pogledaju fotografije na zložbi "Djeca i Međunarodni dječji festival u Domovinskom ratu 1991. - 1995." koja je od danas u 11 sati otvorena u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić", na njima pronađu sebe ili one koje poznaju i ispričaju priču o hrabrom šibenskom dječjem festivalu.

Sve slike izložene u Gradskoj knjižnici označene su brojevima zbog lakšeg prepoznavanja. Svi koji na njima pronađu sebe ili znaju nešto o mjestu, trenutku i okolnostima u kojima su snimljene mogu, navodeći njen broj, svjedočiti o njima. Svoje priče i svjedočenja mogu poslati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili upisati u posebnu knjigu koja će biti dostupna tijekom trajanja izložbe.

Budući da su izložene fotografije tek manji dio pronađenog fundusa, Udruga "Volim Šibenik" će nakon digitalizacije na prikladnom internetskom servisu objaviti sve slike koje zaslužuju pozornost te tako produžiti akciju prikupljanja podataka o Međunarodnom dječjem festivalu u Domovinskom rat..
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!