Datum objave: 28. Srpanj 2017

Changer oživio Šibenik za 500 000 kuna od Grada Šibenika i Turističke zajednice

Diana Ferić
Diana Ferić

Vrlo diskretno i skoro pa iznenada u priču o programima u Šibeniku u ovogodišnjoj sezoni uključio se projekt „Changer Meetup“, naziva na engleskom jeziku koji mnogi Šibenčani nisu ni razumjeli pa je u početku bilo i sumnjičavih reakcija, priznajem da sam i sama bila među takvima, ali ne zbog naziva na stranom jeziku, ali kad je krenulo, dileme nema. To je Šibeniku trebalo! Jest da su imali neke krucijalne greške u predstavljanju velikih Šibenčana, ali su ih priznali i, nadam se, ispravili.

Petnaestak dana prije „Changer Meetupa-a“ mnogi su se žalili kako je Šibenik uspavan ove sezone i bio je. A događanja na Changeru su ga probudila, razbudila, unijela živost na  različita mjesta  u središtu grada, ali smišljeno i nigdje pretjerano. To znači da je, zahvaljujući sadržajima koje je u Šibenik doveo „Changer“,Šibenik  postao zabavna destinacija bez prejake glazbe, partijanja i sličnih sadržaja koji su počeli ugrožavati hrvatski turizam. Jednostavno, ugodno je i dojmljivo posljednjih večeri prošetati Šibenikom!
Uz to postoje i skupovi i radionice koji promoviraju poduzetništvo i modernu, inovativnu ekonomiju na kojima sudjeluju dokazani stručnjaci ljudi s iskustvom tako da su i tako – pomaknuli granice prema promjenama.


Je li nam se to dogodilo spontano, jesu li organizatori slučajno "uboli" ili je to stvar smišljene strategije ne znam, ali je rezultat dobar.

E sada, sve zanima koliko to košta. Zanimalo je i mene koliko je taj projekt komercijalan, a koliko je dobio dotacija od lokalne samouprave.

Evo odgovora:

 

1.Tko su organizatori Changer Meetupa i koliko košta ta programski vrlo bogata manifestacija?
Organizatori su agencija Fakat i TZ grada Šibenika

2. Je li riječ o komercijalnom projektu ili ne?
Projekt nije komercijalan mada se neki sadržaji naplaćuju. Projekt je dugoročan i cilj je da Changer Meetup postane jedno od vodećih događanja po kojemu će Šibenik biti prepoznatljiv te da privuče velik broj posjetitelja iz regije .

3. Koja je uloga u tomu Grada Šibenika i TZ Grada Šibenik? Sudjeluju li oni u financiranju i s koliko novca?

Grad Šibenik i TZ Grada Šibenika sudjeluju s 250.000 kn svaki, što je iznos predviđen za pokrivanje dijela programskog troška, a agencija Fakat, kao partner preuzela je na sebe financiranje ostatka programskog dijela te kompletne troškove organizacije i produkcije projekta, uključujući zakup i realizaciju medijskih te promo aktivnosti destinacije i projekta.

Changer Meetup nije komercijalan projekt već je napravljen koncept s većinom sadržaja, posebice onih najatraktivnijih, koji su besplatni te s jasnim dugoročnim ciljevima promocije Šibenika kao destinacije u turističkom, kulturnom i festivalskom smjeru.
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: