Datum objave: 27. Srpanj 2017

Šibenčani u redu čekali ulazak u pneumatske skulpture-pogledajte kako izgledaju

Diana Ferić
Diana Ferić

Tajna pneumatičkih skulptura koje su proteklih dana napuhavali, a ispuhavali na šibenskoj Poljani večeras je otkrivena, nakon službenog otvaranja Changer Meetup festivala u Šibeniku zahvaljujući kojem su postavljeni i to prvi put u Hrvatskoj. Riječ je o napuhanim skulpturama različitih prirodnih oblika koje su posložene tako da njihova unutrašnjost tvori labirint, a poseban ugođaj , dok prolazite kroz njih stvara posebno osvjetljenje i boje tako da sve izgleda nestvarno i pomalo odmaknuto. Prije ulaska obavezno je skidanje cipela.

Šibenčani i gosti Šibenika čekali su večeras u redu da bi ih razgledali, a među onima koji su u njih prvi zašli bili su predstavnici Grada Šibenika na čelu s gradonačelnikom Željkom Buriće, direktor TZ Grada Šibenika Dino Karađole te organizator Marko Perica iz agencije Fakat. Večeras se ulazak u te zanimljive skulpture nije naplaćivao.

Te luminare osmislila je engleska umjetnička grupa Architects of Air, a do sada su bili smješteni na nekim od najpoznatijih lokacija na svijetu, kao što je prostor ispred zgrade opere u Sidneyu.

U sklopu Changer Meetupa u Galeriji Krševan otvorena je multimedijalna izložba Ivana Marušića Klifa.


‘Changer Meetup’, jedinstveno kulturno-turističko događanje koje se održava od 23. srpnja do 1. kolovoza u Šibeniku na nekoliko lokacija u povijesnoj jezgri, sa svojim programom donosi ‘Meetup Conference’, ‘Changer Meetup Multimedia’, ‘Changer Meetup Street Art’, ‘Changer Meetup Playground’ i ‘Changer Meetup Music’ koji će okupiti najznačajnije domaće i regionalne nositelje promjena u područjima kojima se bave, od biznisa do umjetnosti

Iz kategorije: Vijesti