Utorak, 25 Srpanj 2017 11:58

Gradsko vijeće-Gradonačelnik Burić je za moralnu i političku odgovornost Mihe Mioča

Napisala: 
Gradsko vijeće-Gradonačelnik Burić je za moralnu i političku odgovornost Mihe Mioča

Kredit nekadašnjeg poduzeća Otok mladosti koje je otišlo u stečaj, a vraća ga Grad Šibenik uz obvezu sadašnjeg koncesionara na tom otoku da to refundira te slučajevi izdvajanja novca komunalne tvrtke Vodovod i odvodnja za spašavanje NK Šibenik i Jadranske banke dominirali su i na Aktualnom satu današnje, prve radne sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika u novom mandatu. Već poznata pitanja o tomu zašto Grad vraća kredit koji je po Ugovoru preuzela tvrtka koja je dobila koncesiju na Obonjanu te što će se poduzeti protiv Mihe Mioča, direktora Vodovoda zbog štete koje je nanio tom poduzeću postavljali su Joško Šupe iz SDP –a i Iris Ukić Kotarac s Nezavisne liste Stipe Petrine.
Osim gradonačelnika Željka Burića na njih su odgovarali pročelnik financijskoj odjela Slobodan Tolić i pročelnik imovinsko – pravnog odjela Tihomir Paškov jer „ nema smisla da jedan neuki doktor medicne odgovarao stručnjaku za financije“, kazao je gradonačelnik Burić, želeći time „spustiti“ Jošku Šupi koji ga zbog tih tema proziva.

U vezi s Vodovodom i odvodnjom gradonačelnik je ponovio kako je sve bio po zakonu, ali da se postavlja pitanje Miočeve moralne i političke odgovornosti o čemu će uskoro raspravljati Nadzorni odbor i Skupština te tvrtke.
Vezano za Obonjan ustvrdio je kako je aktualna vlast kada je došla u prvom mandatu zatekla situaciju u kojoj je Grad plaća kredit, imao arbitražni spor s bivšim koncesionarima i obvezu izgradnje vodovoda za Obonjan te da su sve to uspjeli riješiti bez kune štete za Grad Šibenik.

Paškov je objasnio kako Jadranska banka nije pristala na to da kredit gradske tvrtke u stečaju preuzme privatna tvrtka već Grad Šibenik jer im je to manji rizik. Da se na to nije pristalo Banka bi ovršila otok Obonjan. „ Dugovanje za te rate koje se plaćaju Grad će naplatiti i to s kamatama“, kazali su on i gradonačelnik Burić.
Objašnjeno je i kako poslovna banka nije uzela hipoteku na imovinu i pravo gradnje na Obonjanu već na dobit koju će koncesionar poslujući na tom otoku ostvariti u budućnosti.

 

 

 

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!