Datum objave: 24. Srpanj 2017

U Šibeniku počinje Changer Meetup - naj događanje ovog ljeta na jadranskoj obali

Diana Ferić
Diana Ferić

Kulturno – turističko događanje Changer Meetup, koje organizatori predstavljaju kao najoriginalniji program ovoga ljeta na Jadranu „okupiralo“ je atraktivne lokacije u centru grada- Poljanu i đardin. Trajat će do 1. kolovoza.

Poljana je od jučer oslobođena automobila i na njoj se podižu luminari engleske umjetničke grupe Arhitects of Air, koji će biti predstavljeni prvi put u Hrvatskoj.

Riječ je o velikoj pneumatičkoj skulpturi (poput balona na zemlji), dimenzija 60 x 20 m, u koju posjetitelji ulaze te ju doživljavaju kroz različita svijetla i boje kojima je izložena. Ovakvi luminari bili su smješteni na nekim od najpoznatijih lokacija na svijetu, kao što je prostor ispred zgrade opere u Sidneyu, a iz Šibenika Arhitects of Air odlaze na Sziget Festival u Budimpeštu. Hiper team – 3D mapping na sasvim će nov način oživjeti pročelje katedrale sv. Jakova, dok je čast da otvori CHANGER MEETUP pripala Ivanu Marušiću Klifu i njegovim multimedijalnim instalacijama u crkva sv. Krševana.

 

U središtu ove manifestacije je pet trodnevnih programa (CHANGER MEETUP CONFERENCE, CHANGER MEETUP MULTIMEDIA, CHANGER MEETUP STREET ART, CHANGER MEETUP PLAYGROUND i CHANGER MEETUP MUSIC) koja će okupiti najznačajnije domaće i regionalne nositelje promjena u područjima kojima se oni bave (od businessa do umjetnosti) te obogatiti sve sfere poslovnog, zabavnog i kulturnog života grada u periodu od 26. do 28. srpnja.


Zbog činjenice da dobra hrana mijenja pogled na svijet, od 23.07. do 01.08. u samome centru, Šibenčani i njihovi gosti moći će uživati u sasvim novom gastronomskom doživljaju Four Croatia kroz kojeg se – kao moderan street food – reinterpretiraju namirnice i autohtone vinske sorte hrvatskih regija (CHANGER MEETUP FOOD & FUN).
Ulaz na sve programe je slobodan, osim na koncert grupe Laibach u tvrđavi sv. Mihovil (četvrtak, 27. srpnja) te na koncert Josipe Lisac (petak, 28. srpnja) u tvrđavi Barone.


CHANGER MEETUP CONFERENCE posvećena je izlaganjima inovativnih lidera iz poslovne zajednice. U sklopu konferencije održat će se NodeSchool (škola programiranja) u Muzeju Grada Šibenika, radionica Augmented reality u Galeriji sv. Krševana, Freelancing na dalmatinski i Crowfunding radionica Hrvoja Hafnera te paneli u Maloj loži (Trg Ivana Pavla II.) na kojima će, između ostalih, sudjelovati i: Branimir Brkljač (Top Shop, Kosmodisk), Ivan Piko Stančić (glazbenik, producent i akademski slikar), Monika Mikac (COO, Rimac automobili), Marko Jukić (CEO, Vollo), Marko Mišulić (CEO, Rentlio), Martina Grgić (COO, Smart Lumies), Ladislav Jurić (CEO, Bagizzmo), Stevica Kuharski (CEO, Locodels)… Moderatori su Ivan Brezak Brkan (Netokracija) i Luka Sučić (HUB385). Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, potrebno je jedino prijaviti se ranije na radionice putem linka ukoliko im želite prisustvovati: changer.hr/radionice
CHANGER MEETUP MULTIMEDIA
CHANGER STREET ART na šibenskim će ulicama predstavit pomaknute realnosti suvremenih umjetnika kroz njihove originalne izričaje. 36 Mountains Festival tako donosi najjača ilustratorska imena domaće i međunarodne scene u TZ grada Šibenika. Imelda Ramović u Zagrebačkoj će održati izložbu Prints created on a smartphone, a vjerojatno najatraktivniji dio uličnoga programa bit će androidni engleski Led Drummersi. Njihov nastup na Trgu Republike Hrvatske tijekom kojeg će se izražavati svijetlom, specifičnim pokretima tijela te snažnim hipnotizirajućim ritmom bubnjeva nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Za Senor Markusena rezerviran je prostor ispred HNK-a na kojem će ovaj multinstrumentalist pokazati svoje umijeće sviranja jednog od najčudesnijeg instrumenta na svijetu.

 

CHANGER MEETUP PLAYGROUND namijenjen je najmlađim članovima našega društva. Za njih smo pripremili šest dječjih radionica na kojima će, kroz igru i otkrivanje novih znanja i iskustava, razvijati inovativnost, ali i pravo te potrebu na vlastito izražavanje i komunikaciju. Svi sadržaji su suvremeni, multimedijalni, interaktivni, urbani i zabavni, a radionice su mentorirane od strane profesionalnih stručnjaka umjetničke organizacije WRUM, koji su posebno kvalificirani i imaju višegodišnje iskustvo u radu s djecom i mladima. Program se odvija na Rivi (Trg Petra Šubića), a sastoji se od: No work just play – radionice plesne improvizacije, Tvornice zvuka – radionice klasičnih i manje klasičnih instrumenta koji susreću elektroniku, Geometrije u prostoru – radionice produkt dizajna, #Takeovera – radionice društvenih mreža prilagođena mlađem uzrastu, Pozdrava s Jadrana – radionice dizajna vlastitih razglednica Šibenika te Toxic beats – radionice izrade elektroničkih naprava od svakodnevnih predmeta.
CHANGER MEETUP MUSIC rezerviran je za dva najjača imena regionalnih glazbenih promjena: grupu Laibach i jedinstvenu Josipu Lisac. Oni će svoje koncerte održati u tvrđavama sv. Mihovil i Barone, a cijelo vrijeme trajanja CHANGER MEETUPA povijesna će jezgra biti mjesto besplatnih živih svirki ABOPA, Chuija, Sowasa, Hrvatske funk delegacije te nekih od najboljih hrvatskih DJ-ja.
Organizatori CHANGER MEETUPA su Turistička zajednica grada Šibenika i agencija Fakat.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3