Datum objave: 20. Srpanj 2017

Šibenskim gimnazijalcima uručene svjedožbe o položenoj maturi,rezultati lošiji nego lani

Diana Ferić
Diana Ferić

Svečana podjela svjedodžbi i potvrda o položenim ispitima državne mature organizirana je danas u šibenskoj gimnaziji Antuna Vrančića. Pozvani su i roditelji da svjedoče tom svečanom činu , ali ih je došlo samo desetak.
Lošiji rezultati na državnoj maturi nego prijašnjih godina zabilježeni su u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u šibenskoj gimnaziji. Po riječima Žane Zaninović, koordinatorice državne mature ove godini niti jedan šibenski gimnazijalac nije dobio najvišu ocijeni iz sva tri obavezna predmeta. Dvije petice i po jednu četveru dobilo je troje maturanata Ivan Baljkas, Mateao Matas i Ante Meić Sidić. Nekoliko učenika  nije prošlo maturu, a nekoliko ih je odustalo  već kod pisanja ispita.

Dvoje gimnazijalaca se plasiralo na prva mjesta na rang listi fakulteta koje su upisali i to Karla Plenča na ekoinženjerstvu i Jelena Lučev koja je prva na Glazbenoj akademiji u Splitu.
Dvoje glazbeno nadarenih gimnazijalaca, trećaša upisalo je ove godine studij glazbe i To Šime Buva i Nikolina Kapitanović.

Među maturantima šibenske gimnazije, uskoro brucošima njih devetero je upisalo Pravni fakultet, sedmero FER, petero Građevinu, četvero Matematiku i troje Medicinu.
Na današnjoj svečanosti uručeni su pokloni maturantima koji su sve četiri godine završili odličnim uspjehom no, kako je kazala prof. Davorka Kedžo svi koji su maturirali su uspješni i svi oni mogu postići sve što žele na studijima koje su upisali. Od svojih maturanata oprostio se i  ravnatelj Gimnazije mr.sc. Josip Paić.

POPIS UČENIKA/CA ZA NAGRADU NV
u školskoj 2016./2017. godini koji su sva četiri razreda pršli odličnim uspjehom.


1. Nevena Gligić 4.A
2. Mia Grulović 4.A
3. Ante Meić-Sidić 4.A
4. Lucia Bujas 4.B
5. ĐiđiDelalić 4.C
6. Klaudija Đira 4.C
7. Višnja Junaković 4.C
8. Luka Dragutin 4.D
9. Marcela Matas 4.D
10. Mirna Nakić 4.D
11. Adriana Ninić 4.D
12. Frane Skorin 4.D
13. Vedrana Verić 4.D
14. Matija Ninić 4.E
15. Klara Papak 4.E
16. Anita Peran 4.E
17. Filip Šošić 4.E


 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3