Datum objave: 19. Srpanj 2017

Kad birokracija maršira najprije stradaju nevini:Uklanjanje instalacije ispred "Deni designa"

Diana Ferić
Diana Ferić

Kada birokracija krene u akciju milosti nema, a prvi uvijek nadrljaju oni koji su najmanje krivi jer se svemu pristupa formalno, neselektivno i neosjetljivo. To se potvrdilo i u slučaju uklanjanja samostojećih reklama u povijesnoj jezgri Šibenika što je nedavno naredila gradska vlast nakon što se o jednu takvu reklamu spotaknuo i ozlijedio jedan turist. Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Šibenika nakon toga je pozivao vlasnike ugostiteljskih i ostalih objekata na području grada Šibenika da uklone samostojeće pokretne reklamne panoe (sendvič reklame) s javnih gradskih površina do 15. srpnja inače će to napraviti oni umjesto njih.
Poznati šibenski dizajner nakita Danijel Hrg koji  koji ima svoj originalni butik svoje marke "Deni design" na Maloj loži, a ispred njega originalnu instalaciju nazvanu atom te diskretni pano kojim upućuje prolaznike da je tu nije mislio da se to na njega odnosi, ali se prevario. Danas su mu ih komunalni redari uklonili, a on se našao u čudu.

„Prije pola sata su komunalni redari prošli i morali smo skloniti atom i ovaj natpis ispred dućana koji su mi bili putokaz i instalacija koju djeca obožavaju zadnje tri godine. Stanje je takvo da sam okružen štekatima koji su me zaklonili i sad se uopće ne skuži kad ste u Masnoj ulici da je dućan tu. Znači cijelu godinu smo otvoreni i sad kad je sezona u toku nemam mogućnost da na neki način privučem turiste jer sam zaklonjen sa stolovima kojih je sve više.Čujem da svi moraju maknuti natpise i ostale stvari ispred svojih radnji .Toliko o revitalizaciji i razumijevanju da većinu godine jedva uspijevam pokriti troškove i da je sezona i ovaj kratki period koliko ona traje jako bitni. Ako ostane ovako ja ću vjerojatno zatvoriti nakon 11 godina stalnog rada .Atom je bio taj koji je privlačio ljude da skrenu.
Grade moj hvala ti što se brineš o svojim upornim obrtnicima“, napisao je večeras razočarani Danijel na svom Facebook profilu.

Ali što gradskoj birokraciji znači njegov kreativni rad u koji spada i ta instalacija kao i njegova borba da kao poduzetnik opstane u povijesnoj jezgri. Danijel Hrg će još platiti i kaznu za te reklame koje nije uklonio!

Točno je da su neki prevršili mjeru reklamnim panoima, ali točno je i da su mnogi prevršili mjeru postavljajući svoje štekate na javne površine kojima se više ne može proći, ali to se radi uz blagoslov gradske uprave. Kako da poduzetnik poput Danijela Hrga , ispred čijeg su se butika isto tako rastrli štekati skrene pozornost prolaznika, turista na sebe i svoje proizvode bez reklame koju su mu danas uklonili ti birokrati koji se ponašaju kao konji kojima je stavljena oglavina.

Iz kategorije: Vijesti