Subota, 15 Srpanj 2017 13:25

Danas starta 3. velika utrka karića na stazi od Baronea do mula Krke,uz skok u more

Napisala: 
Danas starta 3. velika utrka karića na stazi od Baronea do mula Krke,uz skok u more

Treća, međunarodna velika utrka karića u Šibeniku bit će održana danas u 19.30 sat9i na stazi od tvrđave Barone, „tri bogena“ do mula Krke, a svi sudionici kada dođu na start moraju uskočiti u more. Pripreme za natjecanje počinje u 18:00 kada svi natjecatelji moraju doći na na startnu poziciju. Zaštitne kacige su obavezne, ali opravdanje da nemate karić za utrku više ne „drži vodu“ jer je šibenski kartingaš i inovator Bojan Cinotti napravio u svojoj garaži 17 karića koji čekaju na vas.
„Bojan je napravio 17 vrhunskih karića koji čekaju svoje vozače, a nama bi najdraže bilo da se prijavu pripadnice ljepšeg spola“, izjavio je organizator utrke Darko Relja Ritmo iz Udruge Disco Gimnazija.

Po njegovim riječima utrka s pravo nosi naziv međunarodna budući da će na njoj sudjelovati ekipe iz Slovenije, BiH, ali i iz Engleske i Njemačke . Dolazi i vrhunski njemački kartingaš Torsten Simon koji sa svojim kolegama boravi na Srimi na odmoru. Za utrku se prijavio i dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić.

Staza je duga 1.300 metara. Karići će se utrkivati u šest kategorija i svima se štopa vrijeme, a pobjednik će biti onaj tko u najkraćem vremenu prijeđe stazu.

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!