Datum objave: 14. Srpanj 2017

Paško Rakić primio uspješnog šibenskog triatlonca Dina Belakušića

Diana Ferić
Diana Ferić

Zamjenik šibenskog  gradonačelnika Paško Rakić primio je danas članove Triatlon kluba Šibenik, Dina Belakušića i Ivicu Vrankovića u povodu uspješno odrađenog triatlona Ironman održanog u Frankfurtu, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

Dino Belakušić, podsjetimo, proteklog je vikenda završio frankfurtski Ironman u punoj distanci; 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje bicikle i 42 kilometara trčanja.

„Triatlon Ironman je jedna izuzetno teška sportska disciplina koja iziskuje velike napore koju završavaju samo oni s nevjerojatnom fizičkom i mentalnom spremom. Dinovo postignuće je veliki uspjeh za Triatlon klub Šibenik te sjajna promocija grada Šibenika. Hvala vam što se vaš grad i klub mogu ponositi ovim fascinantnim rezultatom.“, istaknuo je zamjenik Paško Rakić, a čestitkama se pridružio i tajnik Zajednice sportova grada Šibenika Dario Kulušić.

Dino Belakušić zahvalio se na čestitkama i istaknuo kako ovaj uspjeh ne bi mogao ostvariti bez pomoći i podrške prijatelja iz kluba, među kojima su Ivica Vranković i Ante Gelineo te mnogih drugih koji su ga pratili u Njemačkoj, ali i tijekom iscrpnih priprema.

„Hvala vam što pratite Triatlon klub te što nam Grad Šibenik uvijek pruža potporu. Za mene je ovo bilo jedno ogromno iskustvo, a iako sam nakon odrađene utrke pomislio nikad više, na ovome ne namjeravam stati, plan mi je svake godine odraditi jedan Ironman.“, kazao je Belakušić.

Dino je Ironman u Frankfurtu završio za 10 sati, 54 minute i 36 sekundi, a s priprema za triatlon započeo je u prosincu prošle godine.
 

Iz kategorije: Vijesti