Datum objave: 07. Srpanj 2017

Pogledajte senzaciju koja dolazi u Šibenik krajem srpnja na "Changer Meetup" događanje

Diana Ferić
Diana Ferić

Svjetska senzacija Architects of air dolazi prvi put u Hrvatsku i to u Šibenik, u sklopu prvog „Changer Meetupa“.

Jedinstveni luminari, gigantske skulpture u obliku prizemljenih rascvjetanih balona kroz čije raznobojne labirinte prolaze posjetitelji te postaju dio instalacije bit će postavljeni na šibenskoj poljani od 26. do 28. srpnja tijekom održavanja prvog changer meetupa, priopćili su organizatori.

 

Architects of Air sinonim je za originalne pneumatičke skulpture što kao jedinstveni umjetnički izričaj još od 80-tih godina prošlog stoljeća razvija Britanac Alan Parker, a koje su od tada krasile neka od najatraktivnijih prostora na svijetu poput onog ispred opere u Sydneyu te oduševile stotine tisuća posjetitelja na svim kontinentima.

 

Od početnih eksperimentiranja u ovom iznimno zanimljivom mediju koji obuhvaća maštovite oblike ispunjene zrakom, boje i svijetlost te prvog Eggopolisa, njegovo malo carstvo iz Nottingama izraslo je u prave pneumatičke gradove - luminarije što ispod vesele površine skrivaju još zanimljiviji labirint veselih šarenih prolaza, a kojeg su pozvani istražiti posjetitelji svih uzrasta. Od 1991. Parker pokreće Architects of Air u kojem i danas djeluje zajedno s još šest suradnika.

 

Svi oni ovoga će srpnja doći u Šibenik u kojem će, u sklopu CHANGER MEETUPA (trodnevnog događanja u organizaciji Turističke zajednice grada Šibenika koje okupljanja changere - one koji mijenjaju poslovni i umjetnički svijet), podići jedan od svojih najpoznatijih luminarija na Poljani dimenzija 60 x 20 m. U njihovoj gigantskoj instalaciji nalik na rascvjetale balone moći će se uživati od 26. do 28. srpnja.


Organizatori CHANGER MEETUPA su Turistička zajednica grada Šibenika i agencija Fakat.
 

Iz kategorije: Vijesti