Datum objave: 22. Lipanj 2017

Šibensko - kninska županija s porastom broja turista od 37 posto treća u Hrvatskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko – kninska županija treća je po porastu turističkog prometa u svibnju i lipnju 2017. godine.

Prema aktualnim turističkim podacima Hrvatska u svibnju i prvoj polovici lipnja bilježi nezapamćene turističke rekorde. Istarska županija ostvarila je porast turističkog prometa za čak 62 posto, Zadarska za 48 posto, a Šibensko – kninska za 37 posto.
Na četvrtom i petom mjestu su Splitsko – dalmatinska i Dubrovačko neretvanska županija s porastom od 28 odnosno 26 posto.

 

Ovi podaci nadmašili su čak i najoptimističnije prognoze turističkih djelatnika i ekonomskih stručnjaka. Po broju dolazaka u lipnju su najbolje rezultate ostvarili gradovi Dubrovnik, Zagreb, Rovinj, Poreč i Split. Financijski promet veći je za 15 posto nego u isto vrijeme prošle godine pa bi Hrvatska ove godine možda ipak mogla prvi puta ostvariti turistički promet veći od 10 milijardi eura. Odlična je i vijest da su hotelski kapaciteti u Hrvatskoj od početka lipnja konstantno popunjeni 95 do 98 posto. Hoteli bilježe porast popunjenosti kapaciteta za 21 posto, obiteljski smještaj za 62 posto, a kampovi za čak 70 posto.

 

Da danas nije 22. lipnja nego da je 1. travnja, moglo bi se pomisliti da su ovi podaci samo neslana šala, ali srećom nisu nego su odraz lijepe hrvatske turističke zbilje.


 

Iz kategorije: Vijesti