Datum objave: 12. Lipanj 2017

Antonija Mišura i Dario Šarić vratili se u svoju školu i s učenicima zaigrali košarku

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski košarkaški reprezentativci Antonija Sandrić Mišura i Dario Šarić danas su Osnovnoj školi „Vidici“, čiji su učenici i sami bili, zaigrali košarku s njenim učenicama i učenicima. Djeca su bila oduševljena družeći se s poznatim sportašima, svojim uzorima.

Dolazak proslavljene košarkašice i jednog od najboljih hrvatskih košarkaša u OŠ „Vidici“ organiziran je u sklopu priprema za Europski tjedan sporta i projekta EU „Be Active“.

Antonija i Dario pokazali su novim naraštajima svoje škole kako se igra košarka, ali prije svega tko su ponašaju i koje životne vrijednosti poštuju istinski sportaši. Osim praktičnih savjeta i zgodnih košarkaških trikova njih dvoje su djeci pokazali da sport nije samo zabava nego prije svega polazište za dobar i zdrav život, mjesto stjecanja radnih navika, ali i socijalnih navika.

Posjet košarkaških reprezentativaca Antonije i Darija OŠ „Vidici“ jedna je u nizu aktivnosti kojima Središnji državni ured za šport najavljuje Europski tjedan sporta koji će se uz moto „Be Active“ biti održan od 23. do 30. rujna 2017. godine.

Cilj ove inicijative koja se provodi u svim zemljama Europske unije, je promicanje sporta i tjelesne aktivnosti svih dobnih skupina i tjelesnih mogućnosti kako bi ih se potaknulo na aktivniji i zdraviji život tijekom cijele godine.

 

Iz kategorije: Vijesti