Datum objave: 09. Lipanj 2017

Privremeni posao na javnim radovima po kvartovima dobilo 27 nezaposlenih u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik zaposlit će u sklopu Programa javnih radova u sklopu aktivne politike zapošljavanja koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje. Danas su s njima u Gradskoj vijećnici potpisani ugovori.

Oni će tijekom četiri mjeseca raditi na poslovima komunalnog uređenja 18 gradskih četvrti i mjesnih odbora, a prema planu koji je Grad Šibenik sastavio u dogovoru s predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora.

To se odnosi na održavanje javnih površina, čišćenje i uređenje javnih putova, pješačkih i biciklističkih staza, prilaznih cesta, košenje trave uz prometnice te održavanje mjesnih groblja. Grad Šibenik korisnicima ove mjere osigurat će osposobljavanje za upravljanje motornim strojevima, pilama, kosilicama i slično te adekvatnu radnu odjeću i obuću.

 

„Grad Šibenik nastavlja, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, s provođenjem programa javnih radova. Ovaj projekt višestruko je koristan jer nezaposlenim osobama pruža priliku za zaposlenjem, makar i privremenim, a istodobno pridonosi boljoj komunalnoj uređenosti na cijelom području grada“, kazao je tom prilikom gradonačelnik Željko Burić.


Ukupna vrijednost projekta je 674 00 kuna. Sredstva za financiranje osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje.
 

Iz kategorije: Vijesti