Datum objave: 07. Lipanj 2017

Šibenski pothodnik poznatiji kao Importanne i službeno je pješački prolaz, ali ga nitko ne održava

Diana Ferić
Diana Ferić

Nesuđeni šibenski, takozvani Importanne centar koji je poznatiji kao „ Zatrpane“ pješaci sve više koriste, pogotovu nakon što je pristanište za brodove za šibenske otoke premješteno na gat Vrulje, ali je ostao i dalje zapušten i pun smeća. Služi i kao gradski nužnik, pa je prolaz njime neugodan ne samo za oči nego i za nos jer zaudara na mokraću. Pomalo je i opasan zbog neravnog poda pa je neki brižni građanin napisao na asfaltu upozorenje „Nemoj zapeti!“ , a i neki grafiti su sramni.

Gradske službe ga ne održavaju jer, kako objašnjavaju u gradskoj upravi to nije javna površina u sustavu programa održavanja što je čudno jer na ulazu u taj podhodnih stoji znak koji upućuje na to da je to prolaz prema centru grada.

 

„ Unatoč tomu gradski komunalni odjel izdaje naloge za čišćenje i održavanje tog prostora no, na žalost, bez trajnog učinka. Po pitanju održavanja komunalnog reda na prostoru tzv. Importannea, Grad je u prethodne tri godine uložio oko 250.000 kuna u što je uključeno i postavljanje rasvjete te zaštitnih panela. Gradska čistoća je temeljito čistila prostor u više navrata, te je uklanjan otpad, kao i metalni i drveni elementi koji su predstavljali opasnost za prolaznik“, kažu u gradskoj upravi.

 

Grad na tom prostoru panira urediti parkiralište kao privremenu zamjenu za parkiralište na Poljani dok se Poljana bude uređivala i pod njom kopala podzemna garaža pa očekuju da će taj pothodnik tada primjereno izgledati i da će se održavati.

Iz kategorije: Vijesti