Datum objave: 05. Lipanj 2017

Šibenik dobio 20 milijuna kuna iz EU za još jedan moderan projekt

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik je uspješno ostvario 20 milijuna kuna bespovratnih sredstva Europske unije za projekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut. Suvremeno opremljen Centar za nove tehnologije i poduzetništvo gradit će se na prostoru Mandaline u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko – kninske županije.

„Ovaj inovativni projekt privući će brojne mlade ljude iz cijelog svijeta upravo u Šibenik koji će im postati nezaobilazna točka u kreiranju novih ideja i novih poslova. Želja nam je da u naš grad dolaze mladi koji su željni kombinacije odmora i rada. U budućem Centru dobit će svu potrebnu infrastrukturu za razvoj svojih poslovnih ideja, a istovremeno će moći uživati u odmoru. Ovim projektom nastavljamo raditi na pozicioniranju Šibenika kao grada znanja i novih, inovativnih tehnologija.“, kazao je danas gradonačelnik Željko Burić prilikom obilaska lokacije na kojoj će se graditi budući Centar.

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo prostire se na dvije etaže ukupne površine 2084 m2 te će biti najsuvremenije opremljen. U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, Fablab radionice, uredi, kabine i drugo. Glavni projekt izradio je Arhitektonski biro Prostor iz Šibenika. U sklopu projekta, uredit će se okoliš i pristupna cesta.

Matija Bumbak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj naglasio je da je Šibenik atraktivna turistička destinacija, a ovim projektom će poslovnim ljudima osigurati i radni ambijent po modelu holliworka što znači da će moći provoditi odmor u Šibeniku i istodobno koristiti opremljene prostore za rad, odnosno spojiti posao i odmor.

Partneri Grada Šibenika u projektu su Podi Šibenik d.o.o. i Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe, Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku, Tehnička škola Šibenik, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 27.722.245,10 kuna.
 

Iz kategorije: Vijesti