Datum objave: 02. Lipanj 2017

FOTO: Čudesni šareni zlarinski vozni park

Diana Ferić
Diana Ferić

Kada brod pristane uz zlarinsku rivu prizor zanimljivih šarenih vozila neobičnih oblika i vrsta postane glavna atrakcija.

Zlarinjani su, mora se priznati, ekološki svjesni i prosvijećeni jer je većina njihovih vozila na električni pogon, ali njihov šareni vozni park zaista je zanimljiv i pitoreskan.

Dok primjerice Žirjem caruju stari isluženi automobili, a Prvićem ručne torbe na kotačima koje za sobom vuče i domaći svijet i turisti, Zlarin se može podičiti šarenom ergelom električnih vozila koja njihovim vlasnicima izvrsno služe kao praktično prijevozno sredstvo. Osim njih ima tu i bicikla, ručnih torbi s kotačima, dobrih starih moto kultivatora i poneka vespa s prikolicom, a nađe se i onih koji sve što dovezu brodom iz Šibenika nose kući u rukama ili na plećima.

Vremena se mijenjaju, a s njima mijenjaju se navike i običaji. Tako je i na Zlarinu. Tovare i kariole zamijenili su minijaturni električni automobilčići i druga prikladna prijevozna sredstva, a sve to skupa izgleda simpatično pa i fotogenično.
 

Iz kategorije: Vijesti