Datum objave: 26. Svibanj 2017

Šibenik prvi u Hrvatskoj dobiva Centar za upravljanje katastrofama,traži se novac od EU

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik je na putu da prvi u Hrvatskoj objedini postojeće dijelove sustava za hitna i intervencijska stanja na jednom mjestu, izjavio je gradonačelnik Željko Burić nakon današnjeg sastanka s ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damirom Lozančićem u Zagrebu. Razgovarali su o projektu izgradnje zajedničkog prostora u kojem bi bile smještene operativne snage civilne zaštite s prostora Grada Šibenika, a nalazio bi se na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova.


„Riječ je o lokaciji vojarne Bribirskih knezova, a budući projekt Centra za upravljanje katastrofama Kornat objedinio bi Državnu upravu za zaštitu i spašavanje, Centar 112, Zavod za hitnu medicinu i novi Vatrogasni dom“, rekao je gradonačelnik Željko Burić iskazavši zadovoljstvo današnjim sastankom.

Gradu Šibeniku je u interesu i da se što prije izmjesti Vatrogasni dom sa sadašnje lokacije kako bi taj prostor mogao biti iskorišten za povezivanje šibenskih tvrđava.

Taj projekt namjeravaju aplicirati na fondove Europske unije, Operativni program – Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., u okviru prioritetne osi „Klimatske promjene i upravljanje rizicima“, na način da će Grad Šibenik i Državna uprava za zaštitu i spašavanje biti partneri na projektu.

Uz suradnike ravnatelja Lozančića i gradonačelnika Burića, na današnjem sastanku bili su i predsjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Zoran Smolić, pročelnik Državnog ureda za zaštitu i spašavanje Područni ured Šibenik Milovan Kević i Petar Vitas, načelnik Sektora Civilne zaštite RH.
 

Iz kategorije: Vijesti