Datum objave: 09. Svibanj 2017

Oni su kušali doručak s hrvatskih farma, morate i vi, ako vam prilike dozvole

Diana Ferić
Diana Ferić

Doručak s hrvatskih farma, s naglaskom na proizvode iz Šibensko –kninske županije, kušali su jutros na kninskoj tvrđavi ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Šibensko –kninske županje Goran Pauk i ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać.

Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi Šibensko-kninske županije - mlijeko i mliječni proizvodi, pršut, meso, jaja, med i kruh s oznakama kvalitete „s hrvatskih farmi“. Proizvodi s hrvatskih farmi su dokazane kvalitete, svježi, dostupni, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje, priopćilči su iz Ureda župana.

 „Naši domaći proizvodi puno su više od namirnice. To je ovdje dio tradicijske baštine, kulture i općenito života. Proizvodnja i distribucija domaćih proizvoda krije ogroman gospodarski potencijal, posebno u turizmu. Drago mi je istaknuti da su naši proizvođači danas sve bolje organizirani kroz udruge i klastere i vrlo uspješno distribuiraju svoje proizvode.“, rekao je župan Goran Pauk.
Također je naglasio da Županija već godinama kroz program razvoja i unaprjeđenja potiče projekte zaštite autohtonih proizvoda, kao i ostale aktivnosti i ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju i ribarstvo u cilju razvoja naših tradicionalnih djelatnosti i u cilju razvoja ruralnih dijelova naše županije.

„Uvoz ne možemo zabraniti ali možemo probuditi svijest kod nas samih da je hrvatski proizvod uvijek bolji i kvalitetniji od bilo kakvog proizvoda iz uvoza. Konzumacijom hrvatskog proizvoda štitimo našu proizvodnju a time i državu. Kad toga budemo svjesni onda će i trgovci nakon što padne potražnja za manje kvalitetnim uvoznim sirovinama morati uzimati sve više domaćih proizvoda.“, izjavio je Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

 

Iz kategorije: Vijesti