Datum objave: 03. Svibanj 2017

Županija podijelila oko 350 000 kuna subvencija za 117 poduzetnika, prosječno niti 3 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko - kninski župan Goran Pauk danas je u Gradskoj vijećnici potpisao Ugovore o dodjeli subvencija za ulaganje u marketinške aktivnosti, te stručno osposobljavanje i usavršavanje poduzetnicima s područja Šibensko-kninske županije.  Dodijeljeno je ukupno 349.000,00 kuna, a taj je novac raspoređen na  117 poduzetnika.

Neki poduzetnici, kako doznajemo od njih, nisu željeli doći jer su smatrali da je to javno potpisivanje trebalo organizirati nakon lokalnih izbora, jer ovako imaju osjećaj da ih se za prosječno 2 000 kuna, koliko su dobili, iskorištava u predizbornoj kampanji. Inače, javno potpisivanje tih ugovora bilo je organizirano i lani. Na svečanom potpisivanju danas je bilo tridesetak poduzetnika.

„Malo gospodarstvo u ukupnom gospodarskom razvoju županije i društvu u cjelini ima značajnu ulogu, te će Županije samostalno ili u suradnji s ministarstvima nastaviti s osiguranjem financijskih sredstava za poticanje malog gospodarstva i to u najvećoj mjeri kroz osiguranje povoljnih uvjeta kreditiranja i kroz subvenciju kamatne stope“, kazao je župan Pauk, kako su priopćili iz njegovog ureda.

 

„Sukladno Programu za dodjelu subvencija gospodarskim subjektima, u protekle četiri godine dodijeljena su poticajna sredstava za razvoj malog gospodarstva u iznosu od 1.274.220,00 kuna. Broj zainteresiranih poduzetnika raste na godišnjoj razini za oko 25%, a što nas navodi na razmišljanje o potrebi osiguranja dodatnih sredstava za provedbu Programa. Isto ćemo nastojati osigurati već u slijedećoj proračunskoj godini kako bi pokrili potrebe naših poduzetnika i povećali iznos subvencija“, naglasio je župan Pauk.
Svim poduzetnicima župan je zaželio dobre poslovne rezultate i poručio da sve detaljne informacije o županijskim projektima poticanja poduzetnika, te informacije o mogućnostima sufinanciranja poduzetničkih projekata sredstvima Europske Unije i/ili sredstvima Republike Hrvatske mogu dobiti u Javnoj ustanovi razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

 

Župan je na kraju podsjetio da će se 4. i 5. svibnja 2017. godine u Šibeniku održati Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu. Pozvao je poduzetnike da iskoriste tu priliku i sudjeluju i to ne samo zbog mogućnosti uspostavljanja kontakata i povezivanja gospodarskih subjekata već zbog mogućnosti usvajanja novih znanja koje takvo savjetovanje pruža.

 

Iz kategorije: Vijesti