Datum objave: 26. Travanj 2017

Joško Šupe:Gradonačelnik Burić za samoreklamu potroši šest puta više novca nego za Pode

Diana Ferić
Diana Ferić

Umjesto 120 milijuna kuna, koliko je prema izjava gradonačelnika Šibenika Željka Burića u protekle četiri godine u visoko obrazovanje u Šibeniku stvarno je uloženo devet puta manje ustvrdio je Joško Šupe, dosadašnji vijećnik SDP –a u Gradskom vijeću Grada Šibenika na današnjoj je konferenciji za novinare, a Burića je nazvao majstorom iluzija. „matematici majstora iluzije
Na nesreću Željka Burića brojke ga opet demantiraju. Razvidno je da je udio ulaganja u obrazovanje i ukupno ulaganje u obrazovanje bilo veće u mandatu prije Željka Burića nego u njegovom mandatu. Gradonačelnik ne samo da zbraja kruške i jabuke,već u zbroj pribraja i ured iz voćnjaka koji još i nije posadio, ali matematika opet ne štima. Matematikom, ali viših razreda, više je nego razvidno da je u posljednje 4 godine u visoko obrazovanje uloženo 13.721.890 kuna, dakle devet puta manje nego po matematici majstora iluzije“, kazao je Šupe.

Osvrnuo se i na ulaganja u infrastrukturu Poda u što je, po njegovim tvrdnjama, u mandatu Željka Burića uloženo manje nego za promidžbu i informiranje Ureda Željka Burića i 12 puta je manje nego u prethodnom mandatu.

 

"Žalosno je i istinito da je u vlastitu promidžbu i informiranje uložio 50 posto više nego u komunalno opremanje zone PODI.Za plaće zaposlenih u TEF - u i PODI - ma izdvojili su četiri puta više nego u komunalno opremanje zone POD. Jednako je žalosno da je za mandata bivše gradske vlasti uloženo 12 puta više nego za sadašnje vlasti, a za vlastitu promidžbu gradonačelnik je uložio šest puta više novca nego prošla gradska vlast“, zaključio je Šupe primijetivši da gradonačelnikova samoreklama ne bi bila sporna da je ne financira javnim novcem.

Sve to je podupro prezentacijom podataka  o izvršenju gradskog proračuna.

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti