Datum objave: 25. Travanj 2017

Stanovnicima Meteriza neće trebati plaža,osviježavat će se prolaskom kroz vodenu atrakciju u "zelenom centru"

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt „zeleni centar“ Meteriza kojim Grad Šibenik nastavlja s uređenjem jedne od najvećih gradskih četvrti predstavio je danas gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima.

„Projektom je planirano uređenje prostora uz postojeći park i dječje igralište koji je dugo vremena bio zapušten. Oko 5 i pol tisuća stanovnika gradske četvrti Meterize svakako zaslužuje veći i opremljeniji javni prostor. Ovaj projekt nastavak je našeg sustavnog ulaganja u komunalno uređenje svih prostora grada Šibenika, a siguran sam kako će predviđena rješenja biti velika novost za naš grad, ali i širu okolicu. S Meterizama počinjemo, a jednakom brigom i ulaganjima ići ćemo prema svim dijelovima našega grada. “, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Uređenjem „zelenog centra“ želi se stanovnicima Meteriza omogućiti kvalitetan boravka na otvorenom uz više druženja te više sadržaja za djecu i kućne ljubimce.

„Stanovnici Meteriza moći će se rekreirati na street work-out napravama. U parku je planirana i manja vodena atrakcija koja se senzorski aktivira kad se kroz nju hoda ili trči, a koja će zasigurni privući stanovnike u vrućim ljetnim mjesecima. Park okružuje manji prostor za javna okupljanja koji će biti polivalentnog karaktera i sadržavat će gledalište, mjesta za sjedenje te prigodne prodaje na štandovima, kioscima.“, istaknuo je gradonačelnik Burić.

Sadržajniji život na otvorenom stanovnicima Meteriza omogućit će i komunalni roštilji uz popratne stolove i klupe za druženje, park za kućne ljubimce, a u planu je i postavljanje solarnog stabla i solarnih klupa.

Predsjednik gradske četvrti Meterize Toni Ban kazao je kako je ovaj projekt izuzetno važan za daljnji razvoj Meteriza budući da će do sada neiskorišteni prostor postati centar naselja.

 

Iz kategorije: Vijesti