Datum objave: 21. Travanj 2017

Djeca izradila reljefne slikovnice sa zagonetkama na brajici i poklonili ih slijepom dječaku Mati Braliću

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska knjižnica Juraj Šižgorić još se jednom potvrdila kao prijatelj slabovidnim i slijepim osobama, ovog puta djece. Inicirali su izradu taktilne slikovnice za slijepu djecu koja je promovirana danas pred pedesetak djece iz Dječjeg vrtića Smilje, a glavni gost koji je sjedio u prvom redu bio je slijepi dječak Mate Bralić koji jedini od svojim puno starijih kolega iz Udruge slijepih i slabovidnih jedini poznaje brajicu, pismo kojim se slijepi ljudi služe.


Djeca iz vrtića Smilje i učenici 1. razreda OŠ Jurja Šižgorića pod mentorstvom svoje učiteljice Helene Šarić napravili su taktilno izdanje Zagonetaka, pa je osim tiskanog teksta, tražena zagonetka napisana i na brajici. Odgovore su djeca izradila u obliku reljefne slike kako bi ih svi koji ne vide mogli otkriti i dodirom. Svoje slikovnice djeca su darovala Mati Braliću

Darko Juras, tajnik Udruge slijepih i slabovidnih osoba u Šibeniku podsjetio je kako šibenska knjižnica brine o njima pa je tako odavno nabavila računalo za slijepe te ima veliki broj zvučnih knjiga.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3