Datum objave: 21. Travanj 2017

Iris Ukić Kotarac poručila onima na vlasti:"Niti ste vi bogovi niti smo mi volovi"

Diana Ferić
Diana Ferić

Iris Ukić Kotarac dosadašnja vijećnica i Gradskom vijeću Šibenik i u Skupštini Šibensko – kninske županije kandidatkinja je koalicije Nezavisne liste Stipe Petrine, Šibenskog građanskog foruma i udruge Mladi Šibenika za Šibenik  za gradonačelnicu Šibenika i za sada je jedina žena koja pretendira na tu funkciju. Kandidati za njezine zamjenike su Branko Kronja iz ŠGF –a i Tome Travčić iz Udruge Mladi Šibenika za Šibenik kako je objavljeno na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je bio i Stipe Petrina.

On je ustvrdio kako je Iris Ukić Kotarac bila jedna od najaktivnijih vijećnica i da je pokazala kako se to radi,a ustvrdio je kako jed ošlo vrijeme da se aktualna vlast promijeni jer su u 27 godina uspjeli, kako je kazao, na području Šibenika i Županije više od 60 posto žitelja učiniti siromašnima i uništiti njihovu kupovnu moć dok s druge strane, kazao je, pričaju o prosperitetu.

Oni su meni kao žena iz onog vica kada suprug svoju dragu zatekne kako vodi ljubavi s drugim muškarcem, a ona mu to niječe. On joj odgovara kako je vidio svojim očima, a ona će na to „vjeruješ li ti više meni ili svojim očima. E oni tako misle da trebamo vjerovati njima i onomu što nam prodaju, a ne svojim očima“.

Iris Ukić Kotarac je kazala kako već devet godina radi u lokalnoj samoupravi u to u uspješnoj Općini Primošten te da jako dobro zna kako uspješno voditi i Šibenik.
„MI nećemo raditi štetne stvari koje su radile sve prošle vlasti i SDP –ove i HDZ-ove. Oni su uvijek radili samo u korist nekih pojedinaca, a ne građana i mi tu grešku nećemo ponoviti. Mi znamo urediti Šibenik po mjeri građana,a ne onih s plavom ili crvenom knjižicom. Poručujemo im „nt ste vi bogovi nit smo mi volovi“, izjavila je.

 

Branko Kronja je istaknuo kako se zalaže za razvoj školstva i vraćanje sporta u sportska dvorišta, školovanje mladih za deficitarna zanimanja i njihovo stipendiranje te drukčiju valorizaciju prostora u Šibeniku. „ Mi bismo točkasto koristili prostor u TEF –u i ne bismo čekali da se on cjelovito riješi već bi ga davali na korištenje onima kojima je potreban, recimo Karting klubu koji ej beskućnik. Isto tako bismo od obalnog pojasa u Remontnom brodogradilištu napravili zonu u kojoj će moći poslovati puno više poduzetnika, a ne samo jedan“, objasnio je.

Tome Travčić je zaposlen u jednoj privatnoj tvrtki, radnik je i zaljubljenik u sport i vodi tri udruge, a novinarima je obrazložio da se najprije treba upoznati s funkcioniranje grada i da će onda moći više reći o tomu što će i kako raditi.

Iz kategorije: Vijesti