Utorak, 18 Travanj 2017 13:29

Šibenska izložba "Kravata Croata" sutra seli u Zagreb, u Mimaru

Napisala: 
Šibenska izložba "Kravata Croata" sutra seli u Zagreb, u Mimaru

Šibensku izložbu "Kravata Croata" koju je, u povodu obilježavanja 950. obljetnice prvog pisanog spomena Šibenika, lani osmislila i organizirala Jagoda Sablić, izvršna urednica MDF -a moći će od sutra vidjeti i Zagrepčani i njihovi gosti. Ta se izložba otvara u 19 sati u Zagrebačkom muzeju Mimara.

Rezultat je to suradnje s Akademijom Cravatica koja je od početka podržala taj projekt Jagode Sablić. On na jednostavan i kreativan način spaja kravatu, kao izvorni hrvatski proizvod i Šibenik kao prvi samorodni hrvatski grad.

Uz pomoć svojih kolegica iz HNK Šibenik Franke Klarić i Sare Lovrić Caparin te nekoliko entuzijasta poput Zorana Škugora, Tomislava Barana i Vjekoslave Huljić Jagoda Sablić prikupila je 950 različitih kravata, među njima i kravate poznatih Hrvata - umjetnika, glazbenika, političara. Izložba je lani organizirana u Šibeniku,a ovo joj je prvo gostovanje.

Jagodi Sablić poznati i manje poznati ljudi iz Šibenika i cijele Hrvatske šalju svoje kravate pa će ih uskoro biti 1 066, što će se povezati s god 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!