Datum objave: 14. Ožujak 2017

FOTO Po prometnim gužvama Šibenik sličan velikim gradovima,ali uzroci nisu isti

Diana Ferić
Diana Ferić

Intenzivni građevinski radovi u Šibeniku nekome smetaju, neke raduju, a neki s njima zbijaju šale. Tako je jutros bilo na cesti prema Šubićevcu na kojoj već duže vrijeme traju radovi zbog postavljanja kablova, ali danas su se postavljali i novi znakovi pa su prometne gužve bile još veće. „Zahvaljujući ovim radovima Šibenik barem po prometnima gužvama i kolonama u kojima se čeka sliči velikim gradovima u kojima je to uobičajeno“, komentirao je jedna prolaznik, a vozačima baš nije bilo do šale.

 

Naime, na inicijativu Dječjeg vrtića „Šibenski tići“, a u suradnji s Prometnom policijom PU šibensko-kninske, Grad Šibenik danas je obnovio i nadopunio prometnu signalizaciju u Ulici Put gimnazije u neposrednoj blizini dječjeg vrtića s ciljem prevencije i podizanja svijesti svih sudionika u prometu.Na prometnici se postavlja horizontalna i vertikalna signalizacija „VRTIĆ“ te će, po završetku radova na postavljanju plinske mreže, biti postavljen „ležeći policajac“, odnosno vibro trake.

 

Prometna signalizacija bit će obnovljena i u Ulici bana Josipa Jelačića, u zoni Osnovne škole Petar Krešimir IV, gdje će se također postaviti „ležeći policajac“, odnosno vibro trake.

 

Djeca iz vrtića „Šibenski tići“ danas su u pratnji svojih odgojiteljica, u sklopu projekta „Tići u prometu“ i edukacije djece predškolske dobi, nazočila postavljanju nove prometne signalizacije, priopćili su iz gradske uprave.
 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: