Utorak, 07 Ožujak 2017 10:37

Edukacija o bolestima bubrega u Šibeniku: Građanima će se mjeriti tlak i težina

Napisao: 
Edukacija o bolestima bubrega u Šibeniku: Građanima će se mjeriti tlak i težina

U organizaciji Hrvatskog društva za nefrologiju dijalizu i transplantaciju (HDNDT) u Šibeniku će se i ove godine, obilježiti Dan bubrega, koji se na svjetskoj razini, održava drugog četvrtka u ožujku.

 

Aktivnosti će se održati na Trgu kralja Držislava, ispred zgrade kazališta, 9. ožujka,  u vremenu od 12 do 14 sati, a koje će imati za cilj edukaciju zainteresiranih građana. 

 

U akciju će se uključiti više medicinske sestre i liječnici Internog odjela - Nefrologije i dijalize.

 

Kako je tema ovogodišnjeg Svjetskog dana bubrega „Debljina i kronična bolest bubrega“, pored edukacije, planira se i mjerenje arterijskog tlaka i tjelesne težine. Građani sa višim vrijednostima arterijskog tlaka i prekomjernom tjelesnom težinom dobit će uputu od liječnika o dijetnim i TH mjerama.

 

Zadnjih godina bilježi se sve veća učestalost bubrežnih bolesti, a epidemiološki podaci pokazuju da 10 posto odrasle svjetske populacije ima neki oblik bubrežne bolesti. Svrha obilježavanja ovog dana je osvijestiti ovu činjenicu, te na vrijeme postaviti dijagnozu bolesti i započeti s liječenjem.  

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!