Datum objave: 28. Prosinac 2016

Valovci se na posebno dirljiv način oprostili od svog preminulog člana Branka Iljadice Rape

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je ostao bez jednog od svojih najboljih jedriličara, četrdesetdevetogodišnjeg Branka Iljadice Rape koji je umro protekle noći nakon teške bolesti. Branko Iljadica Rapo bio je i uspješan poduzetnik koji je u jeku rata, 1992. godine osnovao tvrtka ILJADICA-RAPO d.o.o. koja je u tim ratnim godinama bila glavni distributer talijanskih vespi Piaggio za Dalmaciju te bicikala Peripoli.

Branko je bio zaljubljenik u jedrenje i trofejni dugogodišnji član JK Val pa su se Valovci jutros spontano okupili u šibenskom Docu pored njegove jedrilice “Anđela”. Svatko od njih je na krmu broda položio po jednu ružu. "Položili smo ove ruže na brod koji je toliko volio i s kojim je osvojio toliko puno nagrada. Stalno sam s njim kontaktirao posljednjih dana, jer sam znao da mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Preminuo je doma, jer je poželio otići iz bolnice i Božić provesti s obitelji. Želim mu dobre regate i mirno more gdje god da je njegova duša sada otišla", rekao je jutros predsjednik JK Val Marin Paić okupljenima pored “Anđele X”, kako javlja portal TRIS.


Sa svojom jedrilicom Anđela Branko Iljadica Rapo osvojio je niz prvenstava. Njegova posada “Anđele X” aktualni je pobjednik jedriličarskog ORC kupa koji su osvajali tri puta. Pobjednici su i nebrojenih regata, uključujući i Šibensku regatu krstaša, na kojoj su rekorderi po osvojenim prvim mjestima. Rapo je bio član JK Val od najmanjih uzrasta, prošavši je sve klase, od optimista do lasera. 

FOTO: Željko Krnčević

Iz kategorije: Vijesti