Datum objave: 17. Prosinac 2016

Zbor šibenskih liječnika ispričao svoju 70. godišnju priču

Diana Ferić
Diana Ferić

Medijski nezapažena, ali među liječnicima i ostalim građanima Šibenika duboko doživljena, obilježena je 70. obljetnica kontinuiranog djelovanja Zbora liječnika u Šibeniku. Tim povodom u Gradskoj vijećnici promovirana je monografija „Priča o nama“ koju je napisala i uredila dr. Danči Mihovilčević, predsjednica šibenskog zbora liječnika i anesteziologinja u šibenskoj bolnici.

 

Potrudila se i prikupila niz dokumenata i fotografija o radu te liječničke udruge, ali i o različitim slobodnim aktivnostima i druženjima članova Zbora liječnika u proteklih 70 godina.

 

- Priča o nama započela je davne 1907. Godine kada su liječnici šibenske bolnice imali potrebu za udruživanjem- najprije u udruženju liječnika Dalmacije , od 1935. godine u samostalnom udruženju šibenskih liječnika, a potom kao članovi Hrvatskog liječničkog zbora -kaže u uvodu te monografije Danči Mihovilčević.

 

- Prikupljajući dragocjenu građu o radu Zbora liječnika u Šibeniku putovala sam kroz povijest, zahvaljujući i brojnim fotografijama i brižno vođenoj dokumentaciji svojih kolega u Zboru . Tijekom tih godina bilo je mnogo događanja, susreta, predavanja, izleta, a dragocjena mi je bila pomoć kolega koji su mi ustupili i fotografije iz obiteljskih albuma, posebno dr. Vladimir Lučev, a dragocjena mi je bila i arhiva pokojnog prim. Dr. Stjepana Sirovice čiji me je rad i nadahnuo - priznaje dr. Mihovilčević.
 

Iz kategorije: Vijesti