Četvrtak, 15 Prosinac 2016 14:10

Sramota: Umjesto predblagdanskog ozračja u Gradskoj vijećnici samo neokićena jelka

Napisala: 
Sramota: Umjesto predblagdanskog ozračja u Gradskoj vijećnici samo neokićena jelka

Gradsku vijećnicu u kojoj je sinoć održan koncert učenika šibenske glazbene škole "krasila" je jedino neokićena jelka, kao da je taj čas donesena iz šume. Publika i izvođači bili su neugodno iznenađeni time što taj reprezentativni javni prostor nije okićen i svi su se zgražali nad tim otužnim prizorom. Svečano odjeveni učenici na božićnom koncertu, ispred njih ponosni roditelj, a iza njih jadno, neokićeno drvo. Očekivali su, što bi bilo i normalno, da je i Gradska vijećnica u  trećem adventskom tjedna također u blagdanskom, božićno - novogodišnjem ruhu.

Na naš upit kako im je uspjelo zanemariti tako važni gradski, javni prostor iz Ureda gradonačelnika dobili smo odgovor kako je njihov djelatnik prije neki dan donio jelku, da su zaposlenice zadužene za kićenje bile zaokupljene drugim poslom te da su imale namjeru tu jelku okiti u petak, uoči sjednice Gradskog vijeća. Ispada da je jedino bitno da vijećnici osjete predblagdansku atmosferu i ozračje. Teško je razumljivo i da gradska uprava nema određeni propisani i uhodani protokom o tomu od kada bi grad i gradski javni prostori bili otvoreni ili zatvoreni trebali biti okićeni u povodu božićno - novogodišnjih blagdana i da je to prepušteno tomu hoće li zaduženi djelatnici imati važnijeg posla.   

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!