Datum objave: 09. Prosinac 2016

FOTO Šibenčanke i Šibenčani pohrlili na Adventuru u đardinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Konačno je i Šibenik večeras u 18.30 dobio svoj adventski sajam koji je nazvan Adventura, a krasi ga epitet jedinog takvog sajma na kojem će se hrana i piće posluživati samo u bio razgradivim tanjurima i čašama.

Prepun svjetla zbog tisuću raznobojnih lampica i šarenila privukao je velik broj Šibenčanki i Šibenčana svih uzrasta, a oni koji su zakupili kućice na Sajmu večeras će sigurno biti zadovoljni prometom uz nadu da će tako biti do kraja, do 1. siječnja.

 

''Obilježili smo prvih 950 godina Šibenika, a sad hrabro nastavljamo kročiti u nove avanture, u novu budućnost našeg prelijepog grada. Prvi plastic-free advent je otvoren, dobro se zabavite i ne zaboravite - svi smo mi dica ispod lampica!'' – poručio je prilikom službenog otvorenja ovogodišnje šibenske Adventure gradonačelnik Željko Burić.

„Šibenik je i ove godine uspio biti originalan i drugačiji. Time dokazujemo svoju inovativnost, a vjerujemo kako će to prepoznati ne samo Šibenčani već posjetitelji iz svih dijelova Hrvatske. Šibenik je proteklih nekoliko godina postao prepoznatljiva turistička destinacija, a želja nam je da taj trend traje i u zimskim mjesecima upravo kreativnom božićno-novogodišnjom ponudom.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić. istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

 

Šibenski sajam podijeljen je u tri djela; u prvom djelu perivoja „Tvrđavici“ prilagođenoj najmlađima već večeras vladalo je odlično raspoloženje. Mališani su uživali u Kući Djeda Mraza, foto-kabini Making memories i Kinu Odeon.

U središnjem dijelu perivoja „Kod sata“ su ugostiteljski sadržaji. Zagrijavanje uz DJ kolektiv Kraljeva straža započelo je u trećem dijelu perivoja „Kraljevom dvoru“ na kojem posjetitelje zabavlja grupa Libar.

 

Svakako treba spomenuti i šibensku ledenu atrakciju – klizalište na Trgu Ivana Gorana Kovačića na kojem se i danas tražila karta više.
 

Iz kategorije: Vijesti