Datum objave: 21. Studeni 2016

VIDEO:Baraka JK Val srušena kao kula od karata, zamijenit će ju novi moderan prostor

Diana Ferić
Diana Ferić

„ Da je živ pokojni Šiko, koji je ovdje bio danonoćno, sigurno bi zaplakao gledajući kako nestaje baraka koju su protekle 62 godine koristili, kao svoj prostor, članovi šibenskog jedriličarskog kluba Val“, komentirao je sedamdesetgodišnji Miljenko Šare gledajući jutros kako bager ruši tu baraku na mjestu koje bi uskoro trebao niknuti moderan objekt u kojem je Valovci konačno imati primjerene uvjete za rad.

 

Sigurno su oči zasuzile i nekim mlađim članovima tog kluba koje za tu baraku vežu mnoge uspomene. Zahvaljujući „Valu“, jednom od najstarijih šibenskih klubova mnogi su svoj život, ne samo sportski nego i profesionalni vezali za more i brodove, jer su se tu nekad izrađivale i makete brodova.

 

 

Nakon što su prigodnim okupljanjem i grupnim fotografiranjem članovi i prijatelji JK Val u subotu oprostili od te barake danas je srušena bagerom u desetak minuta. Raspala se kao kula od karata.

 

 

„ Ne sjećam se baš tog vremena kada je podignuta, ali dolazio sam ovdje četiri – pet godina nakon toga. I ja sam ovdje jedno vrijeme jedrio s pokojnim Brankom Berovićem koji je bio odličan jedriličar. Tu su neki Šibenčani imali svoje jole, poput obitelji Ante Šupuka, Cinotija, Berovića. Ja sam imao svoju gajetu na kojoj sam idrija, a dolazio sam tu pomoći im pa bi mi oni dali da malo jedrim na njima“, prisjeća se Miljenko Šare.

 

 

Poznato je da ta baraka koja je trebala biti Valovcima privremeni dom odavno već nije bila sigurna da bi se u njoj boravilo i radilo tako da je morala biti srušena, ali bez obzira na sve to Valovcima nije bilo lako danas gledati kako nestaje. Za izgradnju nove zgrade pokrenuli pokrenuli su akciju „Tikula za Val „ u kojoj su do sada prikupili 200 000 kuna donacija.
Članovi JK Val već su sve što imaju preselili u jedna od hangara u Minerskoj, a tamo će im biti i sve aktivnosti dok se za pola godina,a najviše godinu dana ne izgradi nova zgrada koja će niknuti na mjestu sada već bivše barake.

 

 

 

Video

Iz kategorije: Vijesti