Datum objave: 18. Studeni 2016

Penđer iz Grada heroja: Boli duša i tijelo! Nikad zaboraviti neću

Šibenik News
Šibenik News

- Bolnica Vukovar, boli duša i tijelo! Nikada zaboraviti neću! - poručio je kasno sinoć, dogradonačelnik Šibenika, Nikica Penđer koji zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika, Mirom Lucičem boravi u Vukovaru, Gradu heroju gdje će kao predstavnici Krešimirovog grada sudjelovati u programu obilježavanja tužne obljetnice stradavanja Vukovaraca i stanovnika Škabrnje na današnji dan prije 25 godina. 

 

Na datum 18. studenog Hrvatska se prisjeća žrtava Domovinskog rata stradali u napadu na Vukovar te 1991. godine, a ove godine obljetinca se obilježava pod sloganom Vukovar - grad posebnog pijeteta. 

 

Dogradonačelnik Penđer obišao je prostorije Vukovarske bolnice koja je ponijela ogromnu žrtvu tijekom agresorskog napada još od 15. kolovoza '91. 

 

FOTO:Detalj rekonstrukcije stanja u Vukovarskoj bolnici u studenom '91., Nikica Penđer, Facebook

 

Vukovarska bolnica danas je Mjesto sjećanja sa stalnim postavom koji podsjeća na ratna zbivanja, tri mjeseca okupacije Vukovara, na dane i stradanja kojih se cijela Hrvatska prisjeća s posebnom tugom u očima i mislima - ne ponovilo se!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3