Datum objave: 17. Studeni 2016

Dogradonačelnik Penđer i pročelnik Lucić u Koloni sjećanja na žrtvu Vukovara

Šibenik News
Šibenik News

Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Nikica Penđer i pročelnik UO za komunalne djelatnosti Miro Lucić otputovali su jutros u Vukovar kako bi se, u ime Grada Šibenika i njegovih građana, poklonili žrtvi Vukovara u povodu 25. obljetnice stradanja tog hrvatskog grada heroja.

 

Izaslanstvo Grada Šibenika već večeras zapalit će svijeće i sudjelovati u molitvi koju predvode mladi grada Vukovara u dvorištu Opće bolnice Vukovar.

 

Središnji program „Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2016.“ započinje sutra, 18. studenogu jutarnjim satima ispred vukovarske bolnice, a nastavlja se Kolonom sjećanja, koju predvode hrvatski branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovara.

 

Nakon sudjelovanja u Koloni sjećanja, izaslanstvo Grada Šibenika će, s ostalim visokim izaslanstvima i gostima Grada Vukovara, položiti cvijeće na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru, pokloniti se svim braniteljima i civilima koji su dali svoj život za domovinu i sudjelovati na svetoj misi koju će predvoditi kardinal mons. Josip Bozanić.

 

Herojima Vukovara počast će odati i građani grada Šibenika u sklopu akcije „I u mom gradu Vukovar svijetli“. Učenici šibenskih osnovnih škola i članovi Društva „Naša djeca“ danas, 17. studenog 2016. s početkom u 18 sati, na Trgu palih branitelja Domovinskog rata u Šibeniku zapalit će stotine lampiona u znak sjećanja na žrtvu Vukovara, a pridružit će im se i djelatnici Gradske uprave.

 

 

 

Naslovna fotografija: Nikica Penđer, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 2014 ., Šibenik, arhiva

Iz kategorije: Vijesti