Datum objave: 11. Studeni 2016

FOTO: Za jače kiše Trg u koji je uloženo 3 milijuna kuna neprohodan

Diana Ferić
Diana Ferić

Bilo bi smiješno, da se ne zna da je Trg Dražena Petrovića uređen prije godinu dana i da je to Grad Šibenik koštalo oko 3 milijuna kuna, promatrati danas prolaznike koji su dolazili ili od Robne kuće prema Tehničkoj školi ili obratno, a nisu mogli proći, ako nisu željeli smočiti noge. Već nakon ranojutarnje jake kiše istočni dio trga je poplavi pa su za prijeći na drugu stranu trebale planinarske vještine.

 

Naime, savladati te lokve mogli ste jedino krećući se uskim zidićem koji ograđuje bazen za svijeće. To je uspijevalo samo onima spretnijima, koji nisu imali kišobranu u ruci, a svi ostali su se morali vratiti na okolnu ulicu.

 

- Ne mogu vjerovati da se ovo događa. Ne bi mi bilo krivo da je ovo neka stara površina pa bi to još mogla i tolerirati. Ali ljudi me to što je ovo nedavno uređeno, očito nestručno - ljutito nam je kazala jedna od prolaznica.

 

Taj je trg, kao što je poznato prvenstveno uređen zbog pritiska vlasnika Robne kuće i podzemne garaže koja je prokišnjavala, ali i zbog njegovog do tada neprimjerenog izgleda. Garaža vjerojatno više ne prokišnjava, ali je zato novouređenim trgom kada padne malo jača kiša lakše plivati nego hodati za što mogu biti krivi ili projektanti ili izvođač radova, ako nije poštivao projekt. 

Iz kategorije: Vijesti