Datum objave: 12. Listopad 2016

JU Tvrđava kulture za novu turističku signalizaciju izdvojila oko 170 tisuća kuna, tvrđave će raditi cijelu zimu

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Na nekoliko punktova oko tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku postavljena je nova turistička signalizacija vrijedna oko 170 tisuća kuna. Financirala ju je Javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik, a projekt dizajna potpisuje splitski dizajnerski dvojac Kazinoti / Komenda.

 

Signalizacija je postavljana etapno, tijekom trajanja turističke sezone, te je prva postavljena prvog dana kolovoza. Ideja o informacijskim tablama primjerenim sadržaju i značaju tvrđave postoji još od 2014. godine otkako je prva utvrda iz fortifikacijskog sustava starog grada revitalizirana, doznajemo od Vere Jergović Bolanče, voditeljice marketinga, prodaje i PR-a u Javnoj ustanovi.

 

 

- Postavljanje još nije u potpunosti dovršeno jer nas čeka označavanje unutrašnjeg prostora. Drago nam je dodatno naglasiti da je nadležni konzervator Miro Škugor, s kojim smo surađivali u pogledu izvođenja, bio vrlo zadovoljan s dizajnom i komentirao kako je na izuzetno visokoj razini, poput samog projekta obnove tvrđave. Smatramo da je ovim projektom formiran jedinstven vizualni kod koji želimo aplicirati i na ostale fortifikacijske objekte Šibenika – kazala je Vera. Iduća na redu je, naravno, tvrđava Barone.

 


Obje tvrđave, kako sad stvari stoje, radit će i tijekom zimskom razdoblja što nije nikakva novost, upozorava Jergović Bolanča s naglaskom na tek četiri zimska dana kada je prethodne tri godine tvrđava sv. Mihovila svoja vrata zatvorila na cijeli dan, a to su Božić, Stjepanovo, 1.siječnja te na blagdan Sv. Tri kralja.

 

-Dakle, cjelogodišnja dostupnost tvrđava kao kulturno – povijesnih i turističkih dobara imperativ je od samih početaka, a sve u svrhu razvitka turizma i smanjenja sezonalnosti u čemu je tvrđava sv. Mihovila, kao turistički sadržaj, jedan od pionira – navodi voditeljica marketinga, prodaje i PR-a. Tvrđava sv. Mihovila narednih mjeseci radit će jednosmjenski za razliku od Baronea koji će biti otvoren cijeli dan, točnije do 22 sata navečer. 

 

Iz kategorije: Vijesti