Datum objave: 19. Rujan 2016

Učenici Turističko - ugostiteljske škole na terenskoj nastavi među artefaktima Rujanskog rata

Šibenik News
Šibenik News

Učenici Turističke - ugostiteljske škole pod vodstvom profesora povijesti Josipa Friganovića odradili su terensku nastavu prilikom koje su posjetili nekadašnji hotel Krka na šibenskoj rivi gdje su izložene fotografije nastale tijekom Domovinskog rata na tlu Šibensko - kninske županije.

 

Fotografije se prvenstveno odnose na dane tijekom tzv. Rujanskog rata kada se branio Šibenik od agresora, a snimljene su na šibenskom području i u zaleđu županije te svjedoče o tome kako se odvijao svakodnevni život tijekom tih rujanskih dana 1991. godine kada učenici šibenske srednje škole nisu bili rođeni. 

 

Domovinski, odnosno Rujanski rat kroz fotografije i druge izložene artefakte srednjoškolcima su prezentiral članovi udruga organizatori manifestacije 'Šibeniče, ti si stina' pod okriljem koje se izložba održava.  

 

Učenici su se susreli oči u oči s legendarnim topovima sa Žirja koji su ušli u legendu, a o kojima su dosad mogli samo slušati iz priča svojih očeva, djedova... Gledati ih na fotografijama u knjigama iz povijesti i raznim biografijama. 

 

 

Iz kategorije: Vijesti