Petak, 16 Rujan 2016 21:52

Skupa, moderna i dojmljiva izložba u Muzeju Grada Šibenika o Rujanskoj bitci za Šibenik

Napisala: 
Skupa, moderna i dojmljiva izložba u Muzeju Grada Šibenika o Rujanskoj bitci za Šibenik

Moderno i dojmljivo, tako su posjetitelji večerašnje izložbe u Muzeju grada Šibenika pod nazivom 17 sati i 57 minuta 16. Rujna 1991. Godine“ ocijenili izložbu posvećenu Rujanskoj bitci za Šibenik koja je večeras otvorena u šibenskom muzeju točnu i minutu kada je prije 25. Godina u Šibeniku oglašena opća opasnost. Izložba je i počela sirenom kakva se u Šibeniku u to vrijeme čula prije 25 godina. Impozantne mega fotografije iz tog vremena uz vremensku crtu koja ih smješta u povijesni kontekst i neki vojni artefakti dočekali su posjetitelje u izložbenom prostoru Muzeja kao spomen na Rujansku bitku za Šibenika, a onda je predstavljen posebni videouradak s 3D animacijom koji je zorno podsjetio na te dane ponosa i slave od smrti Josipa Broza Tita i Jugoslavije do završnice Rujanske bitke za Šibenik. Autorica izložbe, kustosica Marijana Klisović istaknula je kako je ona trodijelna – počinje povijesnim kontekstom, nastavlja se slikama iz napadnutog Šibenika u rujnu 1991. Godine i završava odavanjem počasti, kako je kazala, običnim, malim ljudima nabojišnici koji su obranili Šibenik. Na otvaranju izložbe koja je tako luksuzna i skupa zahvaljujući i tome što se događa u godini obilježavanja 950. Obljetnice prvog spomena Šibenika govorili su i Ivica Poljičak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

U skladu s modernom i skupom izložbom bio je i popratni dio pa su  ispred izložbenim prostora Muzeja posjetitelji bili počašćeni  buteljiranim, skupim vinima kakva se sigurno nisu pila za Rujanske bitke za Šibenik. 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!