Datum objave: 29. Kolovoz 2016

Kreće izgradnja čvora Meterize:Ministar Butković potvrdio da je bilo političkih opstrukcija

Diana Ferić
Diana Ferić

Sporazum o uređenju čvora Meterize potpisali su danas u Šibeniku Josip Škorić direktor Hrvatskih cesta i Marko Sarađena, direktor tvrtke Sarađen, a nazočan je bio i ministar pomorstva, prometa i veza Oleg Butković koji je posebno istaknuo razumijevanje Hrvatskih cesta za potrebe gradnje prometne infrastrukture na šibenskom području budući da je u pripremi i izgradnja čvorišta Njivice i Rokići:

 

„Hrvatske ceste time pokazuje da usprkos činjenici da su velike potrebe u cijeloj Hrvatskoj, unatoč brojnim crnim točkama i uskim grlima, imaju volji i želji da se ti infrastrukturni projekti ravnomjerno grade u cijeloj Hrvatskoj“, istaknuo je.
Gradonačelnik Burić zahvalio je Hrvatskim cestama i Ministarstvu za takav tretman Šibenika: „Naslušali smo se i projekata i ideja, ali sve je bilo u pričama,a mi smo to doveli do kraja. Nije ovdje samo riječ o Meterizama nego i o druga dva čvora što se sve povezuje onim što je Grad Šibenik svojim sredstvima planirao napraviti, od Poljane do takozvane prometne vertikale, koja će ići od Gimnazije do Vukovarske ulice . Grad Šibenik to radi sustavno i organizirano kako bi se riješili prometni čepovi,am sve što mi radimo nadovezuje se i na i zaobilaznicu oko Vodica“.

 

Poznato je da je projekt uređenje čvora Meterize odavno pripremljen. Prvi natječaj za izvođača radova je bio poništen pa je izvođač izabran na drugom natječaju. No, čule su se i sumnje u to da taj projekt netko u bivšoj upravi Hrvatskih cesta zaustavlja.

 

Na novinarsko pitanje o tomu Josip Škorić je kazao: „Bitno je da napokon projekt kreće. O tomu što je bilo ja ne bih trošio riječi bitno je da će projekt biti gotovo za godinu dana. No ministar Butković bio je puno konkretniji:“Mi smo danas otvorili radove na uređenju putničkog terminala u luci Gaženica u Zadru. Činjenica je da je taj projekt prethodna vlada zaustavila, ali nije zaustavila samo to. I u Hrvatskom cestama su se projekti zaustavljali i uglavnom su se gurali oni u Krapinsko – zagorskoj i Istarskoj županiji. Meni je drago da se i tamo gradilo, ali imali smo situacija da su neki infrastrukturni projekti u HC –u i drugim poduzećima bili zaustavljeni iz političkih razloga. To nije dobro. Mi smo također proteklih mjeseci bili u situaciji da možemo zaustaviti neke projekte u Istri i Krapinsko – zagorskoj županiji koje je prošla vlada započela, ali to nismo napravili jer je riječ o potrebama ljudi koji tamo žive . Ipak moramo i ispraviti neke nepravde i jedan od rezultata toga je potpisivanje današnjeg sporazuma“, objasnio je.

Ministar Butković obišao je danas i gradilište zaobilaznice oko Vodica i uvjerio se, kako je kazao, da radovi teku po planu i da će zaobilaznica biti završena do kraja ove godine.
 

Iz kategorije: Vijesti