Datum objave: 10. Kolovoz 2016

Dujić o Paukovom odustajanju od kandidature za izbornu listu: To je dobro za stranku

Šibenik News
Šibenik News

Župan šibensko - kninski, Goran Pauk, baš kao i njegov kolega,  zadarski gradonačelnik, Božidar Kalmeta, obavijestio je svekoliku javnost da odustaje od kandidature za HDZ-ovu listu 9. izborne jedinice. S njegovom odlukom slaže se i Nedjeljko Dujić, prvi čovjek županijskog HDZ-a koji je kazao da su Pauk i on prethodno razgovarali o tome, da je to isključivo županova odluka.

 

- Smatram da je to veoma odgovorno od župana Pauka i da je ta odluka najbolja za stranku. Mi smo o tome razgovarali ovih dana. Pauk mi je rekao za svoju odluku i ja sam to podržao - kazao je Dujić, dodajući: - Svi preostali kandidati za listu 9. izborne jedinice imaju podjednake šanse da se nađu na njoj. Mislim da među predloženim imenima nema nekog tko se više ili manje ističe, više ili manje zasluže biti na njoj. Vrijeme je za neke promjene, a svi oni spremni su odgovorno obnašati svoje dužnosti - objasnio je inače skradinski gradonačelnik. 

 

Ipak, župan Pauk svoje eventualno mjesto na HDZ-ovoj izbornoj listi prepustio je drugima u korist novih izbora za mjesto župana Šibensko - kninske koje nema namjeru prepustiti drugim imenima. 

 

- Naime, moje opredjeljenje je Šibensko-kninska županija i funkcija župana koju obnašam u drugom mandatu kao direktno izabrana osoba na izborima. Smatram da mi je time dano povjerenje građana koje ne smijem iznevjeriti, pa čak ni prihvaćanjem tako časne funkcije kao što je saborski zastupnik. Tako sam se ponašao i u dva prethodna saziva Sabora kad sam mjesto izabranog saborskog zastupnika podredio interesima Županije i nastavio mandat župana. Obzirom da se na slijedećim lokalnim izborima namjeravam ponovo kandidirati i natjecati za mjesto župana, smatram da ne trebam zauzimati mjesto na listi i treći put i u Sabor slati zamjenu, već otvoriti prostor i ostaviti mjesto za druge kandidate s područja naše županije - obrazložio je župan.

 

Ivica Poljičak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika, Sanja Slavica Matešić,  pročelnica Odjela za zaštitu prirode i komunalne poslove Županije šibensko - kninske, Branka Juričev Martinčev, gradonačelnica Vodica,  Željko Burić, gradonačelnik Šibenika te Tihomir Budanko, načelnik Općine Promina.

 

- Moram kazati kako imamo pravo na listu uvrstiti i ime koje se trenutačno ne nalazi na popisu kandidata - istaknuo je Dujić ne želeći otkriti postoji li već sad konkretno ime koje bi moglo 'iskočiti' u posljednji trenutak. 

 

 

Piše:Snježana Klarić

Iz kategorije: Vijesti