Datum objave: 25. Srpanj 2016

FOTO: Šibenik dočekuje novog biskupa mons. Tomislava Rogića

Šibenik News
Šibenik News

Krešimirov grad ovog ponedjeljka, 25. srpnja, na svetkovinu svetog Jakova, u znaku je zaređenja novog biskupa, monsinjora Tomislava Rogića koji će nasljediti dosadašnjeg biskupa don Antu Ivasa koji se nakon dugogodišnje službe vjernicima povlaći u mirovinu. 

 

Šator koji se proteklog vikenda postavljao na Trgu Republike Hrvatske, između katedrale sv. Jakova i Gradske vijećnice, a koji bi trebao primiti i preko 2 tisuće vjernika, koliko ih se očekuje danas u Šibeniku povodom ređenja, napunio se već do 10 sati. 

 

Biskupsko ređenje novoimenovanog šibenskog biskupa mons. Tomislava Rogića bit će  u 10.30 sati, glavni zareditelj bit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Suzareditelji  bit će splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić i apostolski administrator Šibenske biskupije biskup Ante Ivas zajedno sa svim nazočnim nadbiskupima i biskupima.

 

Među brojnim uzvanicima na svečanosti ređenja u šibenskoj prvostolnici, katedrali sv. Jakova trebao bi se naći i tehnički ministar kulture, kontroverzni Zlatko Hasenbegović. 

 

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti